Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN DEMİR: SAMSUN TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL ŞEHRİ

BAŞKAN DEMİR: SAMSUN TÜRKİYE

Samsun Akademik Odalar Birliği (SAOB) tarafından düzenlenen Akademik Buluşma ve İstişare Toplantısı'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'u geleceğe taşıyacak projelere ve yatırımlara ağırlık verdiklerin

    Samsun Akademik Odalar Birliği (SAOB) tarafından düzenlenen Akademik Buluşma ve İstişare Toplantısı'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'u geleceğe taşıyacak projelere ve yatırımlara ağırlık verdiklerini söyleyerek, “Böyle bir çalışma gayreti içindeyiz.  Türkiye'ye örnek bir belediye yürüyüşü, duruşu ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin en güzel şehrinde yaşıyoruz.  Halkımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak 7/24 çalışıyoruz” dedi.
    SAOB Akademik Buluşma ve İstişare Toplantısı, Samsun Eczacılar Odası'nda yapıldı. Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreter Yardımcıları Zennube Albayrak ve Ali Seyfi Küçükgöncü, Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, SAOB İcra Kurulu Üyesi ve Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, birliğe bağlı akademik odaların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
    UYARMAK HERKESİN GÖREVİDİR
    Toplantıda oda üyelerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, gündeme gelen talep ve konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecine ilişkin genel durum değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Başkan Demir, hayata geçirilecek çok sayıdaki proje yatırımlarıyla ilgili de bilgi verdi. Koronavirüse karşı pandemi sürecini dünyada en iyi yöneten ve alınan kararların anında uygulanabildiği tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Demir, “Bunu görmek lazım. Samsun Pandemi Kurulu olarak da büyük bir gayretin içindeyiz. İsteriz ki halkımızın tamamı sosyal mesafe kurallarına uysun. Maskesini mutlaka taksın. Dezenfektanları sürekli kullansın. Bunları yaparsak virüsün bulaşma riskini azaltmış oluruz. Bu konuda çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Toplu taşıma araçlarımızda sürekli maske ve sosyal mesafe uyarıları yapıyoruz. Ama bana bir şey olmaz diyerek maske takmayan ve mesafeye uymayanları gördüğümüzde uyarmak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

    HALKIN YÜZDE 97'Sİ DİKKAT EDİYOR
    Samsun'da halkın yüzde 97'sinin virüs tedbirleri konusunda dikkatli davrandığı bilgisini veren Başkan Demir, “Şuan 20'nin üzerinde ekibimiz sahada çalışıyor. Daha yapacağımız çok işimiz var. Pandemi döneminde haklı talepte bulunup geri çevirdiğimiz kimse olmadı. Katkı vermeyen hiçbir kesim de olmadı. Bu Samsun için gururdur. Asker uğurlama törenlerimiz, düğünlerimiz bizim kültürümüzün parçası. Lakin tedbirleri asla elden bırakmamamız lazım” ifadelerini kullandı.
    
    HİZMET İÇİN 7/24 SAHADAYIZ
    Samsun'u geleceğe taşıyacak projelere ve yatırımlara ağırlık verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Böyle bir çalışma gayreti içindeyiz.  Türkiye'ye örnek bir belediye yürüyüşü, duruşu ortaya koyuyoruz. Samsun, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Mutlu olmak için çok sebep var. Türkiye'nin en güzel şehrinde yaşıyoruz.  Halkımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak 7/24 çalışıyoruz. Altyapı yatırımlarını bitireceğiz. Kırsalda yolu bozuk köy, suyu akmayan hane kalmayacak. Su konusunda mevcut arıtma tesisini kademeli olarak bakımdan geçirerek devreye alıyoruz. Yeni içme suyu tesisi yatırımıyla da Samsun'un uzun yıllar su problemini ortadan kaldıracağız” diye konuştu.