Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN DEMİR'DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

BAŞKAN DEMİR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'kan' ile 'organ ve doku bağışı' kampanyasına katıldı.

 Koronavirüs salgını sürecinde kan stoklarının azalması nedeniyle MHP, Kızılay ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte 'kan' ile 'organ ve doku bağışı' kampanyası düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda 3 gün süreyle gerçekleştirilecek olan kampanyaya katılarak bağışın önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sürekli bir kan bağışçısıyım. Özellikle bu zor günlerde herkesi bağışa davet ediyorum” dedi.
    Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Samsun Kızılay Şube Başkanı Dr.Habib Demirel'e Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine devam eden Başkan Demir, “Kızılay Şube Başkanımız Habib Demirel'e Allah gani gani rahmet eylesin. Sağlık alanında bir ömür geçirdi. Kızılay'da da çok aktif görevlerde yer aldı. Tüm Kızılay ekibine önderlik etmeye gayret etti. Kan vermek sağlık için çok faydalı. Geçtiğimiz haftalarda da belediyemizin önünde bir bağış kampanyası düzenledik. Orada kan verdik. Sürekli bir kan bağışçısıyım. 3 ayda bir kan veriyorum. Kan verince vücutta bir rahatlama oluyor. Bunu çok önemsiyoruz” dedi. 
    Koronavirüsün yayılmaya başladığını ifade ederek plazma bağışına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Organ bağışı konusu da çok önemli. Allah kimseyi sağlığından etmesin ama hastalık insanlar için. Bir organa ihtiyaç duymamız halinde bu anlaşılır. Tavsiye ve teşvik ediyoruz. Plazma konusu da bugünlerde çok önemli. Özellikle kış mevsiminin girmesiyle yeniden vakalarda bir artış söz konusu. Hepimize çok büyük görevler düşüyor.     
    Türkiye'de en hassas olan illerden biriyiz. Bu konuda tüm halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.