Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN KILIÇ: HAK ETTİKLERİ DEĞER GÖSTERMELİYİZ

BAŞKAN KILIÇ: HAK ETTİKLERİ DEĞER GÖSTERMELİYİZ

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç "Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Öğretmenlerin her şart ve koşulda eğitimin bir neferi olmaya devam ederek, ülkemizin gelişip kalkınmasında, çağdaş medeniyetler arasında yerini almasında, son derece önemli bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Kılıç, içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde öğrencilerinden uzak kalsalar da öğretmenlerin gösterdiği çabanın uzaktan eğitim sürecinde gösterdikleri gayretlerin takdire şayan olduğunu söyledi.

HAKETTİKLERİ DEĞERİ GÖSTERMELİYİZ
Başkan Kılıç, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“İlk emri “oku” olan bir dinin mensupları olarak, toplumun; temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktör olan ve geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimize her daim hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi; vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesiller yetişmesine bağlıdır. Tarih yazacak bu nesiller ise aynı değer ve yargıları benimseyebilmiş öğretmenlerimizin varlıklarıyla olacaktır. Bu kutsal yolda bizlerin kıymetli öğretmenlerimize güveni ve desteği tamdır. Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mukaddes görevlerini icra etmek uğruna şehit düşen kahraman öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm ilim, irfan bekçilerine Cenab-ı Hak’ tan rahmet diliyorum.”