Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞKAN KILIÇ İLE TERME DEĞİŞİYOR

BAŞKAN KILIÇ İLE  TERME DEĞİŞİYOR

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme’nin Çehresini Değiştirecek, bir çok projenin hazır olduğunu ifade etti.

    SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
    Tür­ki­ye’nin en büyük Süs Bit­ki­le­ri İhti­sas Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si (OSB) için fi­zi­bi­li­te ça­lış­ma­la­rı­nı ta­mam­la­ndı. 
    Ah­met­bey Me­ra­sı’nda ya­pı­mı plan­lanan OSB için ilk etap­ta 150 mil­yon TL sera ve 600 mil­yon TL sa­na­yi ya­tı­rı­mı ile bir­lik­te OSB için top­lam­da 750 mil­yon­luk bir ya­tı­rım, il­çe­mi­ze ka­zan­dı­rıl­mış ola­cak. 
    OSB ta­mam­lan­dı­ğın­da yak­la­şık bin 500 hem­şeh­ri­mi­ze iş im­ka­nı su­nu­la­cak.
    
    YENİ YAŞAM ALANI VE SOSYAL TESİS
    Terme Belediyesi, ilçeye yeni bir yaşam alanı ve sos­yal tesis ka­zan­dır­mak için Terme Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu, Genç­lik Mer­ke­zi ve Yarı Olim­pik Yüzme Ha­vu­zu­nu da içine alan böl­ge­de yeni bir yaşam alanı inşa etmek için ça­lış­ma­la­ra baş­la­dı. 
    Ekip­le­r, daha ön­ce­den dolgu ça­lış­ma­sı ya­pı­lan 10 dö­nüm­lük alan­da, geçiş gü­zer­gah­la­rı, kanal te­miz­li­ği ve çevre dü­zen­le­me­si­ne devam ediyor.
    Söz ko­nu­su yerde; spor, oyun, kül­tür ve pey­zaj alan­la­rı­ yer alırken il­çe­mi­ze ya­kı­şa­cak bir yaşam alanı ve pide evi  de ka­zan­dı­rılacak.
    
    YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU 
    Yaklaşık 10 milyon lira maliyetle, 16 bin metrekare alan içerisinde, 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yarı olimpik yüzme havuzu, Temmuz ayında hizmet vermeye başladı. 
    Yarı olimpik yüzme havuzunda bu güne kadar yediden yetmişe çok sayıda kişi yüzmeyi öğrendi. 
    
     İSTİRİTYE MANTAR VE
    KOMPOST ÜRETİM TESİSİ
    Terme'nin Ka­ra­ca­köy Mahallesinde geç­ti­ği­miz yıl ya­pı­mı­na baş­la­nan "İsti­rid­ye Man­ta­rı Kompost Üre­tim Te­si­si " ta­mam­la­ndı. 7 dönüm arazi üze­rin­de, 800 met­re­ka­re­lik ka­pa­lı alan­da ku­ru­lan te­sis­te, yıl­lık or­ta­la­ma 5000 ton üre­tim ya­pı­la­ca­ğı­ belirtildi.
    Sa­na­yi Ba­kan­lı­ğı ve OKA iş­bir­li­ği ile alanda bir soğuk hava de­po­su, bir idari yö­ne­tim bi­na­sı ve 7 man­tar ça­dı­rı ya­pı­la­rak, özel­lik­le kadın ağır­lık­lı çift­çi­le­re hibe edi­lecek. 320 proje ara­sın­dan se­çi­le­rek, kabul gören pro­je­nin top­lam ma­li­ye­ti 3 mil­yon TL. 2 mil­yon­luk kısmı OKA ta­ra­fın­dan kar­şı­la­nan pro­je­ye arazi tah­si­si ve 1 mil­yon TL’lik eş fi­nans­man Terme Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan sağ­la­na­cak.
    
    TARIMDA KALKINMA PROJESİ
    Terme’de fın­dık­ta ürü­nün ve­ri­mi ve ka­li­te­si­nin ar­tı­rıl­ma­sı için baş­la­tı­lan ‘Örnek Fın­dık Bah­çe­si Pro­je­si İş Bir­li­ği Pro­to­ko­lü İmza Tö­re­ni ve Ta­nı­tım Top­lan­tı­sı’ ya­pıl­dı.
    Ter­me Be­le­di­ye­si, İlçe Tarım Orman Mü­dür­lü­ğü, Orman Genel Mü­dür­lü­ğü, Terme Şef­li­ği, Terme Zi­ra­at Odası ve Terme Ti­ca­ret Bor­sa­sı'nın iş bir­li­ği ile baş­la­tı­lan ‘Örnek Fın­dık Bah­çe­si Pro­je­si’yle mo­dern tarım tek­nik­le­ri­nin yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ürü­nün ve­ri­mi ve ka­li­te­si­nin ar­tı­rıl­ma­sı amaç­la­nı­yor. 
    
    TERME'DE AKILLI ŞEHİRCİLİK BAŞLADI
    Va­tan­daş­la­rın be­le­di­ye ile olan ça­lış­ma­la­rı­nı en hızlı ve kolay bir şe­kil­de ger­çek­leş­tir­me­le­ri­ni sağ­la­mak için Akıl­lı Şe­hir­ci­lik ve Kent Oto­mas­yon Sis­tem­le­ri pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­ri­yor.
    Terme Be­le­di­ye­si İmar İşleri Mü­dür­lü­ğü'nün yü­rüt­tü­ğü Me­kan­sal Adres Kayıt Sis­te­mi (MAKS) pro­je­si ile bir­lik­te Yerel yö­ne­tim­le­rin di­ji­tal dö­nü­şü­mü­ne, afet ve acil du­rum­la­ra hızlı ve etkin mü­da­ha­le­ye, gü­ven­lik bi­rim­le­ri­nin suç ve suç­luy­la mü­ca­de­le­si­ne, ula­şım, sağ­lık, eği­tim gibi bir­çok alan­da me­kân­sal ve de­mog­ra­fik ana­liz­le­re, akıl­lı kent uy­gu­la­ma­la­rı ve kent­leş­me po­li­ti­ka­la­rı­na, me­kân­sal ve ki­şi­sel ve­ri­ye da­ya­lı daha ger­çek­çi po­li­ti­ka­la­ra ulaş­ma­ya imkan sağ­la­na­cak. 
    Proje ile il­çe­de­ki her ad­re­se tek bir tuşla ula­şı­la­bi­lecek ve bar­kod sis­te­mi sa­ye­sin­de be­le­di­ye­miz in­ter­net say­fa­sı­na anlık ola­rak ula­şım sağ­la­na­bi­lecek.
    
    YENİ BULVAR YOLU
    Terme’de yapımına başlanacak 25 metrelik yeni bulvar yolunun startını vermek için Samsun Büyükşehir Üst Yapılar Şube Müdürü Ahmet Bayır, Büyükşehir Terme Şube Müdürü Metehan Yanık ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırma Birimi yetkilileri ile bir araya geldi.
    Proje hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Yeni bulvar yolu, Cumhuriyet Mahallesi yeni hastane kavşağından başla-yarak, Fenk, Yeni ve Çay Mahallelerini birbirine bağlayarak, Çay Mahallesi Gülkent Sitesi kavşağından Samsun-Ordu Karayoluna çıkacak. Yeni bulvar yolumuz yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğunda olacak. 
    
    GALERİCİLER SİTESİ
    2. El minibüs alım satımında Türkiye pazarının yaklaşık %60'ını karşılayan Temeli oto galericiler için 130 dönümlük alana modern bir oto galericiler sitesi için arsa temini çalışmalarına başlandı.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK