Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞKAN KILIÇ; ŞEHRİN MERKEZİNİ RAHATLATMAYI HEDEFLİYORUZ

BAŞKAN KILIÇ; ŞEHRİN MERKEZİNİ RAHATLATMAYI HEDEFLİYORUZ

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçesine bağlı 82 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek 2019 yılının son istişare toplantısını düzenledi.

        
    25 Aralık Çarşamba günü Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Terme Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar, AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. 
    Toplantının açılış konuşmasını Terme belediye başkanı Ali Kılıç yaptı. 
    Kılıç, “Herkesi muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim öncesinde ve sonrasında sizlerle istişare halinde olacağımızı söylemiştik. Bugün burada inşallah sizlerin eksiklerinizi gidermek adına toplandık. 
    82 mahallenin her ihtiyacını karşılama gayreti içerisindeyiz. 9 aylık süre zarfında planladığımız işlerde sapma olmadı. 
    Ancak 23 Haziran ve 23 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi odağımızın sel ve afet ağırlıklı olmasına neden oldu. İş yerleri, konutlar, su ve bunun gibi önemli konularda sıkıntılarımız olsa da bu sıkıntıları sürat ile gidermek adına bakanlıklarla sürekli çalışma halindeyiz. 
    Elimizdeki imkanlar doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yaptık. Sizlerin ihtiyaçlarına yönelik eksiklerimiz olabilir, elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.”dedi.  

    HEP BİRLİKTE TERME'MİZİ 
    DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ
    Mahallelerde yaşanan sorunlarını tespit etmek ve muhtarların önerilerini almak amacıyla düzenli bir şekilde gerçekleştirdikleri toplantıların, kendileri için yol haritası niteliği taşıdığını belirten Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Birlik ve beraberlik içerisinde hizmet kalitemizi muazzam boyutlara taşıyacağız. 
    Hep birlikte Terme'mizi daha ilerilere taşıyacağız. yerel seçimlerin ardından 9 aylık süreci tamamladık. Yol ortağımız siz değerli muhtarlarımızla en kılcal damarlara kadar inerek, ilçemize daha iyi nasıl hizmet ederiz, bunların kaygısını taşıyarak hareket ediyoruz. Her sorunu birlikte istişare ederek bu şehri yönetmeye talip olduk. Ve bunu gerçekleştirmek için hem vatandaşlarımıza hem size kapımız daima açık. Ayrıca düzenli hale getirdiğimiz bu toplantılarla sizlerle daha iyi iletişim kurarak, devamlı dirsek temasında bulunarak hizmet anlayışımızı hiç kimseyi kimseden ayırmadan yapıyoruz. 7/24 ilçe sakinlerimizin emrindeyiz. Hepimiz bir an önce bir şeyler yapalım düşüncesi içerisindeyiz.
    Mahallelerinizdeki sorunların bir an önce çözülmesi adına çabalarınızı çok iyi anlıyorum. Bizlerde yeni yeni kendimizi toparlıyoruz. Afad’tan kaynaklı aylardır önceliği olan yerlerin ihtiyaçları için uğraşırken herkese aynı anda yetişmemiz mümkün olmadı. 

    5-6 KM BETON İHALESİ OLDU
    Biz bu 5-6 km’lik betonu 150 metre, 200 metre, 300 metre şeklinde parça parça kullanarak her mahallenin,köyün mağduriyetini gidereceğiz. Şuanda kamyonlarımız, makinelerimiz sürekli çalışır durumda. Mağduriyeti fazla olan yerlere öncelik verip sizlerin isteklerine çok hızlı dönüş yapamayabiliyoruz. Sizlerin anlayışlı olup bizlere yardımcı olmanızı umuyorum. İnşaallah hepinizin eksiklerini karşılayacağız.
    KALDIRIMLARI SAHİPLERİNE 
    İADE EDİYORUZ
    Vatandaş bana bu kaldırımlar bize mi ait arabalara mı başkanım? diye soruyorlar. Bizlerde bu sorunun önüne geçmek adına kaldırımlara taş dubalar koymaya başladık. Esnafların kaldırımları işgali konusunda önlemler alıp kaldırımları, yayaların rahat rahat kullanmasını sağlamak için düşüncemizde netiz. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor ve yayalarımızın mağduriyetini gidermek adına elimizden geleni yapıyoruz.

    ‘AYLARCA ARABASINI ALMAYAN VAR’
    Otoparka arabasını koyan haftalarca, aylarca gelmiyor. Dışarıdan gelen insanlar araçlarını park etmeye yer bulamıyordu. Otoparklar ücretli olduktan sonra o araçlar gitti ve şimdi isteyen istediği zaman rahatça arabasını park etmek için yer bulabiliyor. Vatandaşlarımızdan bazıları bu durumdan  şikayetçi ücretsiz park yapabilecekleri alanların uzak olmasından yakınıyorlar. Samsunda, Ünye’de, Fatsa’da insanlar araçlarını park ettikten sonra kilometrelerce yürüyor ve şikayet etmiyor. Bizim ilçemizde bu alışkanlık maalesef yok. Otopark kültürünü ilçemizde oluşturmamız gerekiyor. Ücretsiz alanlara park edip yürümek zor geliyor diye yayaların  mağdur olmasına, trafiğin sıkışmasına izin vermem.
    ÇÖP KONTEYNERI 
    İHTİYAÇLARINI GİDERİYORUZ
    Mahallelerde eksik konteyner olan yerleri tesbit edip mağduriyetleri gidereceğiz. Şuanda 100 adet konteyner geldi ve devamı da geliyor. Titizlikle sorunları çözmeye devam ediyoruz.

    ŞEHRİMİZİ RAHATLATMAYI
    HEDEFLİYORUZ
    Bankalar, belediye, jandarma, hükümet konağı ve otobüsler hepsi meydanda. Tüm aksiyon meydanda olunca sıkışıklık olması kaçınılmaz oluyor.
    Jandarmayı hastahane’nin orada farklı bir yer gösterdik. İnşaallah jandarma o tarafa geçerse meydan biraz rahatlayacak.
    Belediye binasını da farklı bir yere taşımayı hedefliyoruz. Otobüslerde hastahane tarafına taşımayı düşünüyoruz. En ideal güzergahı belirleyip kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu şehrin merkezindeki aksiyonu azaltıp, yaşanabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. 
    
    5 YILDA 55 PROJE
    Halkımıza bir sözümüz var. 5 yılda 55 proje dedik. Afad nedeniyle yapacağımız işler aksamdı ancak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Projemizi meclisten geçirdik,kısa,orta ve uzun vaadede bu projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hep birlikte hareket edip, birbirimize destek çıkarak Termemizi ileriye taşıyacağız.

    HAMSİ FESTİVALİ YAPACAĞIZ
    Mimar sinan üniversitesinden Doç. Dr. Binnur Öktem Ünsal ile 10 akademisyen ve 82 öğrenciden oluşan grup ilçenin mekansal çalışmalarını yürütüp planlama gerçekleştirdi. Sosyal, ekonomik, mekansal, siyasal ve ekolojik yapısını değerlendirdiler. Bu şehir nasıl büyür, nasıl gelişir, bunun için çok güzel bir çalışma yaptılar.
     Bu çalışmalar hakkında 4 Ocak 2020 tarihinde Terme Belediyesi Kültür Merkezinde konferans yapılacak. Tüm vatandaşların bu salonu doldurmasını bekliyorum. Ardından uygun bir tarihte hamsi-balık festivalini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”dedi. 
    Toplantı daha sonra karşılıklı olarak soru ve cevap şeklinde devam ederek son buldu. 
                Hbr: Murat KILIÇ