Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞKAN KILIÇ'TAN "10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ' MESAJI

BAŞKAN KILIÇ

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

 Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında kamuoyunun doğru bilgi almasının ancak özgür basınla mümkün olduğuna dikkat çekti.
Gazeteciliğin aynı zamanda bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, "Demokratik düzeninin sağlıklı işleyebilmesi için basının her anlamda özgür olması gerekir. Basın toplumsal bilinç oluşmasını sağlayan, kurumlar ve halk arasında bilgi akışını kuran en önemli etkenlerden birisidir.  
Gazetecilik, bir meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği itibarıyla kamu hizmetidir. Görsel ve yazılı medyanın yanında mobil iletişim araçları sayesinde hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline gelen sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının kullanımının günden güne arttığı günümüzde, özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde gazetecilerin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Ülkemizde, bölgemizde, İlimizde ve ilçemizdeki gelişmelerin aslına uygun haliyle algılanıp yorumlanmasında, halkımızın bilgilendirilmesinde yerel gazetelerin de önemli bir rolü bulunmaktadır. 
Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözüm önerileriyle toplumun taleplerinin daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde yardımcı olan, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakârlık ve gayretleri takdirle karşılanmaktadır. Mesleğin gerektirdiği sorumlulukla, etik kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilikten taviz vermeksizin, görevlerini zor şartlarda yerine getiren basın mensuplarımız, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına ve güçlenmesine katkı sağlayan, sorunların dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olan tüm basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin, çalışanlarının ve gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim” dedi.