Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BAŞSAVCIDAN TERME´YE DUYGULU VEDA

BAŞSAVCIDAN TERME´YE DUYGULU VEDA

Terme´de on ay gibi kısa bir süre görev yapan Terme Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, tayininin Şanlı Urfa´nın Viranşehir ilçesine çıkmasıyla buradaki görevini tamamlayarak ilçeye veda etti.

Terme´deki on aylık kısa görev sonrası tayini Şanlı Urfa´nın Viranşehir ilçesine çıkan Terme Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, ?İlçemizden buruk bir şekilde gidiyoruz, Terme´yi unutamayacağız?dedi.
İhtiyaç doğduğu için kurul takdiriyle bir üst bölge olan Viranşehir´e görevlendirildiğini belirten Başsavcı Semiz ?Viranşehir, buradan büyük bir yer. Bütün görevlerimde olduğu gibi yeni görevimin de hakkını vermek doğrultusunda çalışmalarıma devam edeceğim. Sorunların arttığı yerlerde de birlik olup sorunların üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışacağız.´´ dedi.

?YAŞANAN HER ŞEY GÜZELDİR, DEĞERLİDİR, UNUTULMAZ?
Terme ile ilgili izlenimlerini sorduğumuz, başsavcı Semiz duygularını şu sözlerle ifade etti ?Terme´de, çok kısa denilebilecek bir süre çalıştım ama on yıl görev yapmışım gibi dostluklar edindim. Güzel tecrübeler kazandım. Yaşanan her şey güzeldir, değerlidir, unutulmaz. Terme ilk görev yerim gibi oldu. Unutulmaz dostluklarımız, anılarımız oldu. İçimiz buruk bir şekilde gidiyoruz burAdan. Terme´yi unutamayacağız, her zaman gönlümüzün bir köşesinde olacak. Adliyemizde çok güzel bir ortam yakaladık. Ben buraya Sivas´tan geldim. Sivas´ın büyük olmasından dolayı yaşayamadığımız şeyleri burada yaşadık. Kurum amirleriyle diyaloğumuz hep iyi oldu. Esnaflarla muhabbet içindeydik. Kendi içimizde bir aile olmuştuk, aile bütünlüğümüz vardı. Bunların hepsi çok kısa zamanda gerçekleşti. Gönül isterdi, bu uyumu bir kaç yıl daha burada beraber yaşayalım ama sonu kaçınılmaz tayin olacaktı zaten. Önemli olan burada iyi hizmet vermek ve iyi dostluklar kazanmaktı. Her zaman geri dönüş yaptığınızda dostluklarınız, yurdunuz var, onu hissediyoruz. Terme´ye, Terme´de olan amirlerimize, insanlara teşekkür ediyoruz. Bize güzel şeyler kazandırdılar. Burası hayatımıza, karakterimize, işimize artılar kattı. Buradaki süremizin hakkını vermiş olduğumuzu umuyorum. Dilerim, bir vebal almamış, kimsenin vebaline, günahına girmemişizdir. Çok güzel duygularla ayrılıyoruz. Allah inşaallah diğer görev yerlerimizde de bizleri mahçup eylemez.´´dedi.
Terme´deki suç oranları hakkında da konuşan Semiz ?Terme, daha önceki çalıştığım yerlere nazaran çok sakin. Terme´nin yıllık 3000 civarında dosyası var. Bu nüfus oranına göre iyi bir rakam. Yeni hakimler, savcılar açısından da tecrübe merkezi adliyemizde ve Terme´de çalışmak her anlamda güzeldi. Ben de kısa da olsa bu güzelliklere nail oldum.´´ diyerek Terme´ye veda etti.