Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Diyarbakır`ın Lice ilçesinde Türk Bayrağının indirilmesini protesto etmek amacıyla Terme Ülkü Ocakları tarafından 13 Haziran Cuma günü "Bayrağa Saygı" yürüyüşü yapıldı.

Terme’nin Fenk Mahallesin’den başlayan yürüyüş, Terme Cumhuriyet Meydan’ı önünde sona erdi. Yürüyüşe; son seçimlerde MHP Terme Belediye Başkan Adayı olan Adem Güngör, MHP Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında Ülkücü gençler Türk Bayrağını açarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Akabinde Terme Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Tanış açılış konuşmasını yaptı.

Tanış, konuşmasında “Bugün burada Diyarbakır`ın Lice ilçesindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı olan birliğimizde, bölücü hain terör örgütü PKK militanları tarafından, rengini aziz Şehitlerimizin kanından almış, namus ve şerefimiz olan Ay-Yıldızlı bayrağımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bayrağa al rengi veren şehitlerin kanıdır. Türk Bayrağına yapılan bu saldırı son derece utanç vericidir. Lice`de bayrağımızın indirilmesi ve bu olaya müdahale edilmemesi bardağı taşıran son damla oldu. Böyle bir ihmal ve acizlik asla kabul edilemez. Bayrağımız, bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra hepimizin şeref ve namusudur. Bu şerefi ve namusu, yere düşürmek, kirletmek ve lekelemek hiç bir kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmak ve gerekeni yapmakla yükümlü olduğu halde bu duruma sessiz kalanlar aynı zamanda kendi şereflerine ve namuslarına da gölge düşürmüştür.”dedi.

“NE MUTLU TÜRK`ÜM DİYENE!"

Mücadelelerini sonunda kadar sürdüreceklerini dile getiren Tanış, “Taviz vermeyecek, korkmayacak, yılmayacak, yıkılmayacağız. Türk`e kefen biçmeye kalkanlarla mücadele edeceğiz. Terme Ülkü Ocakları olarak, bayrağımıza yapılan bu hakareti kabullenmiyor ve susmuyoruz. Bu meydanda tek yürek olup dosta düşmana diyoruz ki Ne Mutlu Türk`üm Diyene!"

Program, İrem Bürçe Bozkurt`un Aşık Şefai`nin “Bayraksızlar” şiirini ve Kübra Candan`ın “Sakarya” şiirlerini okumasıyla devam etti.

Gençlere “Hepiniz birer Türk Bayrağısınız, yere düşürmeyin, kirletmeyin” uyarısı yapılırken program, ülkücü gençlerin “Şehitler ölmez vatan bölünmez!” kalabalığın da "Bayrağa uzanan eller kırılsın!", "Terme uyuma bayrağına sahip çık!", "Ne mutlu Türk`üm diyene!" sloganlarıyla son buldu.