Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BAYRAM ÖNCESİ PAZAR ESNAFININ YÜZÜ GÜLMEDİ

BAYRAM ÖNCESİ PAZAR ESNAFININ YÜZÜ GÜLMEDİ

Yeni yıl, bayram ve anneler günü gibi özel zamanları dört gözle bekleyen esnaf bu bayram öncesi de tatmin olamadı.

Bayram ile ilgili tüm hazırlıklar günler öncesinden yapılırken bu bayramda özellikle esnaf beklediğini bulamadı. Birçok yerde yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşın da belini büktü. Bayramın ay ortasına gelmesi ile elzem ihtiyaçlar dışında vatandaşlar harcama yapmaya çekinirken esnafta bundan nasibini aldı.

PAZARDA TIK YOK
Yeni yıl, bayram ve anneler günü gibi özel zamanları dört gözle bekleyen esnaf bu bayramdan da şikayetçi. Vatandaşın yaz boyu düğün sezonu olmasına karşılık mobilya ve giyimde daha çok Samsun´a yönelmesi esnafın belini büktü. Fındık sezonundan dolayı çoğu vatandaş tarlalarda olmasından dolayı da giyim ihtiyacını ertelenmiş oldu. Böylelikle pazar esnafı ve giyim mağazaları umduğunu bulamadı. Bayram öncesi Fenk Mahallesinde kurulan giyim pazarında ve mağazalarda esnaflar bayram öncesi umduğunu bulamayınca, ?Umudumuz fındık sonrası ve okul öncesi alışverişlerin artması? dedi.

DÜĞÜNLER VE BAYRAMLA KUAFÖRLERİN YÜZÜ GÜLDÜ
Bayram öncesi düğünlerin de çok olduğunu belirten Terme´nin ilk bayan kuaförü Sevgi Moral, ?Bayram öncesi güzel düğünler oldu. İşlerimiz gayet iyiydi. Bayramın da yaklaşmasıyla işlerimiz daha da arttı. Bayram sonrası düğünler devam edecek. Dışarıdan gurbetçilerin de gelmesiyle yaz sezonu Allahı´mıza şükür güzel geçiyor. Bu sadece bizim için değil tüm kuaför arkadaşlarımız için geçerli bir durum. Tüm islam alemine hayırlı bayramlar diliyorum? dedi.

İLK UĞRAK YER BERBERLER
Erkek Kuaförlerden Hayati Albayrak, ?Bayram en çok bize yaradı. Allah´a şükür işler iyi. İnsanların bayramda daha yakışıklı olmak için ilk uğradıkları yer biziz. Haliyle sıralar oluşuyor kalabalık oluyor. Bu yıllardır böyle; yaşlısı, genci, çocuğu herkes bayramdan önce gelir traşını olur öyle girer bayrama. Herkese iyi bayramlar? dedi.