Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT

BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT

Terme İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, Kurban Bayramı tatili için uzun yola çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kurban bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar tatile gitmek için gün saymaya başladı.
Yola çıkacak olan vatandaşlara uyarıda bulunan Terme İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, ?Kurban bayramında trafikte yoğun artışlar olacağı için sürücülerimizin dikkatli olmalarını ve uykulu halde araç kullanmamalarını rica ediyoruz. Yaşanacak olan trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazaları da artmakta, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta veya hayatının geri kalan bölümünü engelli olarak sürdürmek zorunda kalmaktadır.
Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süreleri ile ilgili kurallara sürücülerimizin uymamalarından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Bu yüzden uzun yola gidecek olan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını ve yorgun, uykusuz bir şekilde yola çıkmamaları rica ediyoruz. Ne kendi hayatınızı ne de başkalarının hayatını riske atmayın.? şeklinde konuştu.


EMNİYET KEMERİHAYAT KURTARIR
Elkılıç,?Emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95´i sürücü kusurundan kaynaklıdır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Yola çıkacak olan vatandaşlarımız özellikle uzun yola çıkacak olanlar kendilerini iyi hissetmedikleri durumlarda mutlaka mola verip biraz dinlenmelidirler." dedi.