Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

BAYRAM ARİFESİ UMUTLAR, YARIM KALDI

BAYRAM ARİFESİ UMUTLAR, YARIM KALDI

Kurbanlık hayvan satıcılarının Bayram Arife beklentisi, yüzleri güldürmedi. Kurban bayramına bir gün kala satışların artmasını bekleyen hayvan sahipleri, hayvanlarını satamamaktan şikâyetçi.

Terme ilçesinde sabahın erken saatinden kurbanlık hayvanlarını pazara satmaya getiren hayvan sahipleri bekledikleri gibi ilgi bulamayınca, moralleri bozuldu. Özelliklede küçükbaş hayvan satışı yapanlar son gün beklentisi içinde olduklarını bayram arifesinde satışların artacağını düşündüklerini belirterek, hayvanlarını satamamaktan dert yandılar.

Beslediği küçükbaş kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getirdiğini belirten Hasan Aktürk, “Kurbanda satmak için beslediğim koyunlarım elimde kaldı. Çok üzüldüm sadece ben değil pazarın genelinde bu durum hakim, bir haftadır pazar da alıcı beklediklerini tek tük satılan hayvanların kalanını da arife günü bitiririz diye umutlanmıştık. Pazara gelen giden yok çok az kişi buda bizim umudumuzu kırdı” dedi. Bayramın son gününe kadar umutla bekleyeceklerini belirten Aktürk, rağbet gören müşterisi bol eski pazarların kalmadığını söyleyerek inşallah hayvanlarımızı satabiliriz şeklinde konuştu.

Kurdelelerle süslenen kurbanlıklar da pazara aileleri ile gelen çocukların ilgi odağı oldu.

HAYVAN FİYATLARI YÜZDE 10 - YÜZDE 20 DÜŞTÜ

Pazara ilgi beklenenden az olunca bu durum hayvan fiyatlarına da yansıdı. Satıcıların büyük baş hayvanlarını elden çıkarmak için fiyatları düşürdüklerini söyleyerek, kendilerinin de az ilgiden ve satış yapamamaktan şikayetçi olduklarını belirttiler.  Büyük baş hayvan satışı yapan Rıza Avcı, “ Birkaç gün önce 3 Bin TL ye pazarlık bile yapmadığım kurbanlık hayvanıma şimdi 2 Bin 500 TL diyorum kimse bakmıyor, kar edelim derken zarar ettik” diyerek sitemde bulundu.

HAYVAN PAZARINDA "SİVİL GÜZENLİK"

Kurban pazarında yaşana bilecek hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşıda Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Pazar alanında hazır bekledi. Pazarın içerisinde gezen sivil polislerde vatandaşı sahte para ve dolandırıcılara karşı uyardı. Özelliklede sahte para konusunda hayvan satıcılarının daha dikkatli olmaları istendi.