Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BÇ ANADOLU LİSESİ´NDEN FAYDALI BİR GEZİ

BÇ ANADOLU LİSESİ´NDEN FAYDALI BİR GEZİ

İlçemiz Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, geçen hafta Samsun´a bir gezi düzenleyerek ilimizin tarihi ve bilimsel mekânlarını öğrencilere tanıttı.

İlçemiz Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, geçen hafta Samsun´a bir gezi düzenleyerek ilimizin tarihi ve bilimsel mekânlarını öğrencilere tanıttı.
Derste işledikleri konuları yerinde görmek isteyen öğrencilerin isteğini olumlu bulan Coğrafya Öğretmeni Ali Alper, Samsun´a bir gezi düzenledi. Geziye 9. Sınıflardan 28 öğrenci katıldı.
Öğrenciler ilk olarak Bandırma Vapuru´nu gezdi ve rehber hanımdan bilgiler aldı. Oradan Batıpark´taki Amazon Köyü´ne giden öğrenciler, Amazonların yaşadığı yerin Terme olduğunu hayretle dinlediler. Öğleden önceki son ziyaret yeri, 19 Mayıs Üniversitesi Uzay Gözlemevi (Planetaryum) idi. Gezi ekibi yaklaşık 45 dakika süre ile karanlık ortamda gökyüzünü, galaksileri, yıldızları ve güneş sistemine dahil gezegenleri, canlı imiş gibi seyrettiler ve bilgi aldılar.
Kısa süre İlâhiyat Fakültesi´ni de gezen öğrenciler, öğle yemeğini burada yedikten sonra Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü´ne geldiler. Müdür Yücel Yüce ve diğer görevliler, meteorolojik ölçüm aletleri ve meteorolojik olaylar hakkında öğrencilere bilgiler verdiler. Sonra bahçeye çıkarak, iklim durumu hakkında bilgi gönderecek cihaz bağlı olan balonu hep birlikte uçurdular.
Buradan Kent Müzesi´ne gelen öğrencilere Rehber Nafiye Okandan, yaklaşık bir saat süre ile müzeyi gezdirdi ve her bölüm hakkında geniş bilgi verdi. Son olarak Piazza AVM´yi gezen öğrenciler, dağarcığına hayli yeni bilgiler eklemiş olarak Terme´ye döndüler.
Gün boyu hava yağmurlu olmasına rağmen, bilgi edinecekleri önemli yerleri gezdikleri için öğrenciler yağmura pek aldırmadılar. Emekli Öğretmen Seyfi Günaçtı da, gezi süresince ekibe eşlik etti.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Esra Korkmaz, ?Benim için faydalı bir gezi oldu. Bandırma Vapuru, Amazon Köyü ve Kent Müzesini gezdik. Meteoroloji hakkında bilgiler edindik? derken İrem Ergün de, ?Düzenli ve plânlı bir gezi oldu. Gezi sırasında edindiğim bilgiler; derslerimde ve öğrencilik hayatımda ihtiyaç duyacağım bilgilerdir. Hatta üniversite hayatımda da faydalı olacağını düşünüyorum. Her şey çok güzeldi. Bize böyle bir gezi düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum?dedi.