Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

B.Ç. ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİNE LAHANA SARMASI ZİYAFETİ

B.Ç. ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİNE LAHANA SARMASI ZİYAFETİ

Bir farklılık olarak B.Ç. Anadolu Lisesi öğretmenleri, bir öğle yemeğini okulda birlikte yediler.

Yemekte lahana sarması, yoğurt ve Trabzon ekmeği vardı. Bu küçük yemek listesi öğretmenler arasında memnuniyet uyandırırken, bir yandan da farklı yorumlara yol açtı.

Felsefe Öğretmeni Ekrem Kılıç, “Trabzon ekmeği ve yoğurt eşliğinde gelen bu yöresel lahana sarması, dönemin yorgunluğu arasında hepimizin moral depolamasını sağladı” derken, Müdür V. Aydın Bakal, “İçinde et olmadığı için lahanalara yazık olmuştur” dedi. İngilizce Öğretmeni Hülya Biberoğlu ise “Lahana sarmasının bu kadar lezzetli oluşuna ben ilk defa tanık oluyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Coğrafya Öğretmeni Ali Alper`in, yemek öncesinde “Sarma ile pek ekmek gitmez, sanırım” yorumuna, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Zengin, daha yemek ortaya gelmeden kendisine ayrılan ekmeklerin tamamını bitirerek adeta cevap verdi.

Üç kalemden oluşan bu yemek listesi, sadece öğretmenlerin midelerine ve damak tadına hitap etmekle kalmadı, öğretmenler odasında hoş bir sohbetin oluşmasına ve öğretmenlerin moral motivasyon değerlerinin yükselmesine vesile oldu.
Öğretmenler bu tür faaliyetlerin daha sık gerçekleşmesi temennisinde bulundular.

İkramın sahibi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı, “Bunu epeydir düşünüyordum. Kutlu Doğum Haftasına denk gelmesi bir tevafuk oldu. Gezilerimize katılan öğretmenlerimiz, lahana sarmasının tadını biliyorlardı. Aramıza yeni katılan arkadaşların da bundan haberdar olmasını istedim” dedi.