Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BÇAL ÜNYE´Yİ DE GEZDİ

BÇAL ÜNYE´Yİ DE GEZDİ

İlçemiz Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Samsun´dan sonra komşu ilçe Ünye´yi de gezdiler, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gördüler.

Coğrafya Öğretmeni Ali Alper´in nezaretinde 27 Nisan Cumartesi günü düzenlenen geziye, 9. Sınıflardan 28 öğrenci katıldı. Emekli Öğretmen Seyfi Günaçtı da gezi ekibine refakat etti ve rehberlikte bulundu.
Öğrenciler ilk olarak Çakırtepe´ye çıktılar, hayvanat bahçesini gezdiler ve yukarıdan şehri temaşa ettiler. Sonra Kent Müzesi´ne gittiler. Geçmişte insanların yaşadıkları evi, evin bölümlerini ve kullandıkları eşyaları gördüler. Her odada banyo bulunmasına şaşırdılar.
Müzenin gezilmesinden sonra Cevizdere At Çiftliğine giderken yol üzerindeki Tozkoparan Mağarası´na, dalları yaprağa durmuş fındık bahçesi içinden geçerek gittiler ve tabiatla iç içe olmanın huzurunu hissettiler. Cevizdere Harasında ata binmenin keyfini yaşadılar.
Buradan Asarkaya Kent Ormanı´na çıkan öğrenciler, önce ağaçlar arasına kurulmuş ahşap masalarda, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle, tabiatla içi içe olmanın da tadını alarak öğle yemeklerini yediler. Müzik bahçesinde horon oynayanları ve halay çekenleri seyrettiler, voleybol sahasında iki takım halinde maç yaptılar.
Sonraki ziyaret yeri, Ünye Kalesi´ydi. Onarım ve düzenleme çalışmaları dolayısıyla ziyarete kapalı olduğundan, kaleye gidemediler. Bunun üzerine aracın rotası Şeyh Yunus Türbesi´ne çevrildi. Öğrenciler, türbeye giden yol üzerindeki kocaman levhalara yazılı, Yunus Emre´nin her biri ayrı bir ders niteliğindeki şiirlerini ilgiyle okudular ve bazı öğrenciler türbeye girerek dua ettiler.
Son olarak sahildeki Atatürk Parkı´nı gezen öğrenciler, mutlu ve huzurlu olarak Terme´ye döndüler. Ünye Caddesi´ne girildiğinde bir öğrenci, ?Yine aynı yere geldik. Keşke gezimiz biraz daha sürseydi, bu güzellik bitmeseydi? diyerek geziden duyduğu memnuniyet, dile getirdi.