Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BÇAL`DE BİLİM ŞENLİĞİ

BÇAL`DE BİLİM ŞENLİĞİ

ŞENLİK

Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, Öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki ilgi ve hayallerinin ürünlerini sergilemek amacıyla okul bahçesinde Bilim Şenliği düzenlendi. İlki yapılan Bilim Şenliği 25.05.2015 Pazartesi günü açıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran tarafından açılışı yapılan şenliğe okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şenlikle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Okul Müdürü Murat Aydın, Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerimize düşüncelerini ve hayallerini uygulamak ve çalışmalarını toplumla paylaşma fırsatı vermek istedik. Sergimizde Matematik alanında 7, Fizik alanında 12, Kimya alanında 13 ve Biyoloji alanında 8 olmak üzere toplam 40 adet proje gösterime sunulmuştur.” dedi.

Bunun yanı sıra bir de tarih köşesi düzenlenmiştir. Bu bölümde, geçmişte halkımızın kullandığı alet-edevat ve mutfak gereçleri ile ilçemizin tarihini yansıtan eserler de Geçmişten Geleceğe, Nesilden Nesile Tarihi Eserlerimiz” konulu sergi de ziyaretçilerin görüşüne sunulmuştur. Ayrıca, geçmişe ışık tutan bireysel tarihi eserlere de sergide yer verildi. BÇAL Bilim ve Tarihi Eserler Sergisi 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde ziyarete açık olacak.