Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BEKLENMEDİK SONUÇ TERMESPOR SAHASINDA MAĞLUP: 2-3

BEKLENMEDİK SONUÇ TERMESPOR SAHASINDA MAĞLUP: 2-3

Samsun Süper Amatör Küme 6. Hafta maçında Termespor, lider Alaçamspor ile sahasında karşılaştı. Zirve yarışını önemli ölçüde belirleyecek mücadeleyi Termespor beklenmedik şekilde 3-2 kaybetti.

 Kaleci Mehmet Ali Eşkili'nin cezalı, Faruk Kargoğlu'nun sakat olduğu maça Termespor; 1.Eren Çakır, 2.Celal Doğan, 3.Kenan Kara, 4.Oğuzhan Çavuş, 5.Batuhan Kuyumcu, 6.Şevket Enes Şensoy, 7.Kadir Çağlar, 8.Talha Hançer, 9.Ömer Keskin, 10.Faruk Yıldızbaş ve 11.Batın Yapın onbiri ile çıktı.
İlk gol 18.dakikada Alaçamspor'dan geldi. Termespor bu gole 37.dakikada Talha Hançer ile cevap verdi ve durum 1-1 oldu. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
İkinci yarıya iyi başlayan Termespor 47.dakikada yine Talha Hançer'in attığı golle 2-1 öne geçti. Alaçamspor 67.dakikada beraberliği sağladı, 75.dakikada attığı golle de 3-2 öne geçti.
Teknik Sorumlu Civan Aydoğan 70.dakikada Batın Yapın'ın yerine Mertcan Eroğlu'nu oyuna aldı. Termespor'un maçı kurtarma çabaları yeterli olmadı ve sahadan 3-2 yenik ayrıldı.
Bu sonuçla Alaçamspor 16 puanla liderliğini sürdürürken ilk yenilgisini alan Termespor 10 puanda kaldı. Deplasmanda Baruthane'yi 5-0 yenen Havza Belediyespor da aynı puan ve averajla üçüncü sıraya yerleşti. Termespor gelecek hafta dış sahada 19 Mayıs Belediyespor ile oynayacak.
Görüşlerine başvurduğumuz seyircilerden Öğretmen Ali Alper, “Yenilgi bizi üzdü. Ben gazeteci olsaydım bu maçın haberini yapmak istemezdim. Hakem takdir haklarını Alaçamspor'dan yana kullandı diyebiliriz. İlk yarıda bir pozisyonda yüzde yüz olmasa da Termespor lehine penaltı çalabilirdi, çalmadı. İkinci yarıda rakip oyuncuya ikinci sarıyı gösteremedi. Ancak bunlar yenilginin mazereti değil. Alaçamspor'un oturmuş bir kadrosu var. Maçın hakkı beraberlikti” dedi. 
Bu arada statta bayanların da bulunduğu ortamda yapılan çirkin tezahürat can sıkıcıydı. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI