Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?BEN DE MESLEK LİSELİYİM!´

?BEN DE MESLEK LİSELİYİM!´

Sektörün önemli isimlerinden YMM Sevcan Tekinaslan, Karadeniz MTAL öğrencileri ile buluştu.

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; yürüttüğü ?Ben de Meslek Liseliyim? ve Muhasebecilik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını? projeleri kapsamında, okul sektör işbirliğini sağlamak, okuldan mezun olmuş olan alanında meslek sahibi eski mezunları öğrencilerle bir araya getirmek amacıyla alanında başarılı isimleri öğrencilerle buluşturmayı hedefliyor.
Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu kapsamda İlk buluşmayı 8 Ocak 2019 Salı günü, okulun konferans salonunda gerçekleştirdi.
Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sevcan Tekinaslan, projenin açılışında öğrencilerle buluştu. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adıyla Ticaret Meslek Lisesi mezunu olan Sevcan Tekinaslan, öğrencilik yaşamından başlayarak meslek yaşam serüvenini öğrencilerle paylaştı.
Son yıllarda meslek liselerinin değer kaybına uğruyormuş gibi görünmesinin yanıltıcı olduğunu; muhasebeciliğin gelecekte varlığını sürdürecek ilk on meslekten biri olacağını belirtti. Sıcak, samimi ve duygusal bir atmosferde gerçekleşen etkinlik öğrencilerin birbirinden farklı sorularıyla devam etti. Tekinaslan´ı Termeli meslektaşları yalnız bırakmadı.
Tekinaslan, eski okulunda olmaktan, bu havayı tekrar solumaktan ve lise yıllarını bir anlıkta olsa yaşamaktan duyduğu hazzı paylaştı. YMM Yusuf Aslankaya, Mali Müşavir İlhan Boz ve Sevcan Tekinaslan´ın Terme Ticaret Meslek Lisesi okul arkadaşları ve ailesi başta olmak üzere konferansa okuldan mezun ve muhasebecilik sektöründe çalışan bir çok ismin yanı sıra 225 öğrenci ve 25 öğretmen katıldı. Duygusal anların yaşandığı programın bitiminde günün anısına YMM Sevcan Tekinaslan´a okul kütüğünden kayıt bilgilerini içeren bir tablo armağan edildi.