Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BENGÜSU YILMAZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

BENGÜSU YILMAZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu Bengüsu YILMAZ, +59 Kg Bayanlarda tüm rakiplerini açık ara farkla yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından, 6-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında Antalya´da düzenlenen, 2500 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında, Termeli Bengüsu Yılmaz Bayanlar +59 Kilogramda Türkiye şampiyonu oldu.


ŞİMDİ SIRA DÜNYA ŞAMPİYONASINDA

Taekwondo antrenörü ve Terme Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özden öğrencisiyle ilgili şunları söyledi: ?Performansı ve mücadelesi ile final müsabakasını da çok rahat bir şekilde 23-10 gibi net bir skorla rakiplerini geçen Bengüsu, böylelikle adını şampiyonluğa yazdırmasını bildi. Bu şampiyonluk aynı Zaman´da kulübümüz ve Terme adına tarihi bir başarıdır. Bengüsu 23-27 Ağustos tarihlerinde Mısır´da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Amacımız, geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmenin yanında, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak sporcular yetiştirmektir. Çocuklarının okul hayatında ki başarısı ile ilgili endişe duyan ailelere en büyük örnek Bengüsu Yılmaz. Çünkü bu yıl içinde hem Avrupa 2.si hem Türkiye şampiyonu oldu. Bunun yanında TEOG´da Türkiye derecesi elde ederek akademik ve sportif başarının beraber gelebileceğini gösterdi.
Sporcularımızla çalışmalarımıza ara veremeden devam ediyoruz. Bu sene Dünya ve Avrupa Şampiyonasına sporcularımızı gönderebilmek için, ülkemizi temsil etmeleri için fedakarlıktan asla kaçınmayarak onları bu zorlu maratona hazırlıyoruz. Spora, Sporcuya ve genç kuşaklara hizmet etmekten çok memnunum ve Büyük "Terme Taekwondo Ailesi"yle çok ama çok gurur duyuyorum. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya verdikleri Destek için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ´a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven ÖZYURT´a , Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol KUL´a, GHSİM Şube Müdürümüz Sayın Süleyman DEMİRTAŞ´a Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Halil SEYREKLİ´ye Türkiye Taekwondo Federasyonu As Başkanı ve Samsun Taekwondo İl temsilcisi Sayın İbrahim UZUN Hocamıza teşekkür ediyorum.?dedi.

DOĞRU VE PLANLI ÇALIŞMA SONUCUNDA ŞAMPİYON OLDUM
Hedefinde Milli Takıma girerek ülkemizi temsil etme hayali olduğunu belirten şampiyon, Bengüsu Yılmaz ise ?Çok şükür doğru ve planlı çalışma sonucunda Türkiye Şampiyonu olarak hedefimi tutturmuş oldum. Benim bu zamana gelmem de büyük emeği olan antrenörüm Murat Özden´e aileme, takım arkadaşlarıma ,Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübüne ve Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ederim.?dedi.