Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BERBERLERE SAAT UYGULAMASI GELİYOR

BERBERLERE SAAT UYGULAMASI GELİYOR

Terme´de berber esnafı sorunlarını bir araya geldikleri sabah kahvaltısında paylaştı. Terme Esnaf Odasının organize ettiği sabah kahvaltısında bir araya gelen berberler, sorunlarını konuşup ortak çözüm için karar aldılar.

Terme de faaliyet gösteren erkek kuaförleri sabah kahvaltısında bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programda berberlerin ortak sorunları ve çalışma saatleri masaya yatırılırken, berberlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için saat uygulaması konulması kararı için çalışma başlatıldı.

GECE 22 DEN SONRA
BERBELER KAPANACAK
Geçtiğimiz Haftalarda alınan kararla berberlerde Pazar günleri kapalı olması ve esnafın rahatlıkla tatil yapılması için karar alınmış ve bu uygulama ile berber esnafı rahat bir nefes almıştı. Bu uygulamaya ortak fiyat ve ortak saat uygulaması da eklenecek. Bugün sabah kahvaltısında bir araya gelen berberler, yoğun mesai saatine binaen kendilerine ve sosyal ihtiyaçlarına zaman ayırmadıklarından dert yandı. Programa katılan berberler, ortak bir karın alınması için çalışma başlatma kararı aldı. Yaz aylarında gece geç saatlere kadar kuaförler açık kalmayarak, ortak belirlenen bir saatte kapatılacak. 21 otuzda kapanmaya başlayan kuaförler, 22 den sonra açık kalmayarak ortak saat uygulamasına geçmiş olacak.
Ortak kararı yerinde bulan kuaför esnaflarından Suat Dürümlü, ?Gece 22 den sonra gelen müşteri keyfi olarak kuaföre gelmekte. Kuaförde çalışan ve işletmecisi olan esnafında ailesinin olduğu, sosyal ihtiyaçlarının olduğu düşünüldüğünde bu kararın yerinde olduğunu belirtmek istiyorum. Bizler kuaför olabiliriz ama bizlerinde ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, müşterilerimizin bu saat dilimlerinde tıraş olamaya gelmelerini rica ederek, uygulamanın yerinde olduğunu? belirtti.

RESMİ DÜZENLEME
BAYRAMDAN SONRA
YAPILACAK
Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen kahvaltı programında erkek kuaförlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aktepe, ?Bizler kendi sorunlarımızı konuşmak ve altığımız ortak kararla bu problemleri ortadan kaldırmak için bu kahvaltı programını düzenledik. Sizlerin sorunları bizlerin sorunu olduğunu bilerek ortak bir karar alıp bunun uygulanması için her zaman öncü olamaya hazırız. Berberler bizim odamıza kayıtlı meslek guruplarımızdan bir tanesi, bu mesleğinde bir sanat olduğunu unutmayarak sanata ve sanatkara değer vermemiz gerektiğini unutmamalıyız. Toplumun içinde olan kuaförlerimizin de ailesi, arkadaşı ve sosyal ihtiyaçlarının olduğunu düşünerek buradan çıkan bu ortak saat uygulamasının resmileştirilmesi ve bu kurala uymayanlara cezai işlem yapılması için çalışmalara başlanacağını belirtti. Biz esnaf odası yönetimi olarak esnafımızın yanlış rekabet yerine kalitede rekabet yapmasını istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam edecek. Berberlerle buluşmamıza katılan sorunlarını paylaşan esnafımıza teşekkür ediyorum, bayramdan sonra bu kararın resmi düzenlemesini gerçekleştireceklerini? aktardı.
Toplantıda ki diğer kararlarda ise Ramazan ayı boyunca gece saat uygulamasının esnek olacağı, bayram arifesine dek gelen Pazar günü ise kuaförlerin açık olabileceği kararlaştırıldı. Bayramdan sonra tekrardan bir araya gelecek olan berberler, ortak fiyat tarifesi için bir araya gelecek. Önceki belirlenen fiyat tarifesi ise şimdilik uygulanmaya devam edeceği duyuruldu.