Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BİLGİ AİLESİ VEZİRKÖPRÜ`DE

BİLGİ AİLESİ VEZİRKÖPRÜ`DE

Terme Bilgi Gazetesi ailesi, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirmek yeni sezona girmeden önce moral depolamak yazarlar ve çalışanlar için motivasyonu artırmak amacıyla Vezirköprü gezisinde buluştu.

7 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 kişinin katıldığı gezi ekibi ilk olarak sabah kahvaltısı için Çakallı`da menemen yemeyi tercih etti. Daha sonra Vezirköprü`ye geçilerek Türkçe Öğretmeni Ahmet Gül`ün rehberliğinde şehrin tarihi yerlerini gezdi.
Özellikle ilçe Halk kütüphanesi ve Taşhan Misafirhanesi’nin tarihi dokusu büyük ilgi çekti. Halk kütüphanesi Müdürü Kani Yılmaz kütüphanenin tarihi gelişimi ve işleyişle ilgili ziyaretçilere bilgi verirken yazarlarımız kütüphaneyi büyük bir heyecanla gezdi.

Taşhan Misafirhanesi’nin tarihi mozaik ile günümüzün teknolojisini birleştirmesi ziyaretçileri-mizin ilgisini çekti.
Geçmiş ile bugün arasında köprü kuran bir yapıya sahip olduğu için ziyaretçilerimiz Vezirköprü`ye hayran kaldı.

Öğle namazını Taşhan misafirhanelerinin tarihi camilerinde kılan gezi ekibi yemek için şehre 25 km mesafedeki Vezirsu Parkı’na gitti. Burada birlik ve beraberlik içinde piknik yapıldı.
Gezinin en ilginç bölümü tekne ile kanyon turu oldu. Çok güzel ve sıcak başlayan tekne turu bir anda başlayan yağmur ile son buldu. Çay molası için dik bir kıyıda mola veren ekip yağmurun birden şiddetlenmesiyle kanyon sefasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Ekibimiz sırılsıklam ıslanmasına rağmen bu olumsuz durumu da eğlenceye dönüştürerek kanyon gezisinden eğlenerek ayrıldı.

Gazete sahibi Dilek Şentürk, geziye katılan ekibe teşekkür ederken, “Bilgi gazete ve dergisi gerek kadrosuyla gerekse yazar ekibiyle büyük bir aile.
Zaman zaman değişik mekanlarda biraraya geldiğimiz Bilgi ailesiyle bu defa ülkemizin tarih kokan bir ilçesini, Vezirköprü’yü tercih ettik. Gezide Vezirköprü’nün tarihi yerlerini görme fırsatı bulurken, Bilgi ailesi olarak biraraya gelmenin de mutluluğunu yaşadık. Geziyle hem bilgilendik hem de eğlendik. Her zaman en olumsuz şartlarda bile birlik ve beraberliğini koruyan böyle bir ekibimiz olduğu için çok mutluyum. Bu ekiple Terme için daha çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.” diyerek etkinliklerin zaman zaman devam edeceğini belirtti.

Gezi koordinatörü Seyfi Günaçtı ise, “Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek zor bir iştir. Bu konuda hepimizi biraraya getirerek bizlere farklı bir gün yaşattığı için Dilek Hanım’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Gece saat 10.00 gibi Terme`ye gelen ekip bu tür etkinliklerde sık sık buluşmak temennisiyle emeği geçen herkese teşekkür etti.