Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BİLGİ PINARI 3. SAYISI ÇIKTI

BİLGİ PINARI 3. SAYISI ÇIKTI

Terme`de 4 ayda bir çıkardığımız "Kültür-Sanat-Edebiyat-Aktüalite" içerikli BİLGİ PINARI isimli dergi-mizin 3. sayısı (Şubat 2014) çıktı. Dergimiz, ilk sayısından itibaren hem bir şehir kültürü bilinci aşılamaya devam ediyor.

Dergimiz, ilk sayısından itibaren hem bir şehir kültürü bilinci aşılamaya çalışıyor hem de bir mektep özelliğini koruyor. Sizlere, ilçemizi ve ilçemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetleri tanıtmaya devam ediyoruz.
Bu sayımızda değerli bestekâr, sanatçı Ertuğrul Sevindik var. Şenol Yılmaz`ın yaptığı mülakatla sizleri tatlı bir müzik iklimine götürmek istiyoruz.
İlçemizin dünyaya kazandırdığı fındık patozunun tarihini işledik. İstedik ki bu makinenin nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını insanlarımız bilsin.

Yine Terme`nin tarihinde ilk köprünün yapımının temellerine ineceğiz.
Bir yandan ilçemizi tanıtmaya devam ederken öte yandan şiir ve edebiyat dünyasındaki yolculuğumuza devam ediyoruz.

Birbirinden güzel şiirler sizleri bekliyor.
Hatıraların rumuzdaki ılık yolculuğuna Ahmet Sezgin ve Nazmi Kılıç hocamızın anılarıyla çıkıyoruz. Okul tanıtımında bu sayımızda Atatürk İlkokulu var…

Ve daha nice güzel yazılar sizleri bekliyor…
Yayınlanması için bizlere ulaştırdığınız birçok yazıyı, yer olmadığın için, sonraki sayılarımızda yayınlamak üzere saklıyoruz.

Evet, bu sayımızda da sepetimiz dopdolu. İçinde her yöreden, her bahardan, her iklimden çiçekler var.
Emeği geçen herkese teşekkürler...
Dergimizi, Bilgi Gazetesi`nin de çıktığı Bilgi Ofset`ten ve bayilerden temin edilebilir.

Bilgi Pınarı Dergisi imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, “Yayın hayatına Haziran 2013`te başlayan dergimizin üçüncü sayısını okuyucularımızla paylaşma-nın sevincini yaşıyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde fedakârca çalışan yayın ekibimizin gayretleri, Terme dışındaki akademisyenlerimizin manevi destek ve övgüleri, Termeli esnafımızın maddi destekleri ile Terme’ye kültür adına güzel bir hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Dördüncü sayımızda farklı konularda buluşmak dileğiyle emeği geçen gönül dostlarımıza ve Terme esnafına çok teşekkür ediyorum.”dedi.