Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
terme haberleri-terme milli eğitim

BİLGİSAYAR DALINDA KARADENİZ ÜÇÜNCÜSÜ

BİLGİSAYAR DALINDA KARADENİZ ÜÇÜNCÜSÜ

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tübitak Olimpiyatları Bilgisayar Dalında Karadeniz üçüncüsü oldu.

16 Haziran 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılan Tübitak Bilim Olimpiyatları´nda Bilgisayar dalında Devlet Okulları kategorisinde Samsun´da sınava giren Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Alican Aktaş, Karadeniz Bölge 3.sü oldu.

Okul Müdürü Bülent Yıldız; ?Başta Terme olmak üzere Samsun ilimizde ve daha sonra Karadeniz Bölgesi için büyük bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Devam eden başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu başarımız Türkiye´nin en büyük kurumlarından Tübitak tarafından verilmiş olması da ayrıca okulumuz açısından büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu noktada başta Danışman Öğretmenimiz İdris Sarı´ya , Bilgisayar Alan Bölümümüze,diğer öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencimize tebrik eder, başarılarımızın devam edeceğini temenni ederiz ? dedi.

Danışman Öğretmen İdris Sarı, ?İki yıllık geceli gündüzlü çalışmalarımızın emeğini almaktan çok mutluyuz. Başarımızın temelinde öğrencilerimizin özverisi ve sistemli çalışmamız yatmaktadır. Tübitak gibi Türkiye´nin en saygın kurumundan böyle bir ödül almaktan dolayı da ayrıca gururlu ve sevinçliyiz. Bizlere destek veren başta Sayın müdürümüz Bülent Yıldız olmak üzere okulumuza, başarısından dolayı öğrencimize ve bilgisayar bölümünün diğer güzide öğretmenlerine teşekkür ederiz.?

Karadeniz Bölge 3.sü olan Alican Aktaş ise çok gururlu ve çok sevinçli olduğunu belirterek ? Başta müdürümüz Bülent Yıldız´a, özellikle bize emeği ve katkısıyla çok büyük destek veren ve başarımızın baş mimarı olan Danışman Öğretmenimiz İdris Sarı´ya çok teşekkür ederim. Bizlere çok destek verdiler. Okul dışında yaptığımız çalışmalarımızda bizlere çok katkı sağladılar. Bizlerde bu başarıyla onların emeklerini boşa çıkarmadık. ? dedi.
Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tübitak Olimpiyatları Bilgisayar Dalında Karadeniz üçüncüsü Alican Aktaş Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy´u da ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy bu başarısından dolayı Tübitak Olimpiyatları Bilgisayar Dalında Karadeniz üçüncüsü olan Alican Aktaş´ı çeyrek altınla ödüllendirdi ve başarılarının devamını diledi.