Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BiR ÇINARI DAHA KAYBETTiK

BiR ÇINARI DAHA KAYBETTiK

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yetkin Karamollaoğlu´nun kayınpederi emekli öğretmen 94´lük çınar İsmail Delice hayata veda etti.

Köy Enstitüsünde şekillenip pekişen aydın kişiliğiyle öğrencileriyle birlikte çevresindeki diğer kişilere de yıllarca ışık tutan emekli öğretmen İsmail Delice, 94 yaşında yaşlılığa bağlı olarak vefat etti.
İsmail öğretmen, 4 Aralık Salı Günü, Hz. Hamza Camiine kılınacak sabah namazının ardından, naaşının defni için memleketi Ordu´nun Mesudiye İlçesine götürülecek. Burada, eş dost ve akrabalarının da katıldığı cenaze törenin ardından Delice´nin naaşı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası memleketindeki aile kabristanlığına defnedilecek.

BOZKIRDA GÖVEREN FİDAN
94 yaşında hayata veda eden İsmail Delice, Ordu´nun Mesudiye İlçesi Kaleköy´de dünyaya geldi. İlk öğrenimini köyüne yarım saat uzaktaki bir köy okulunda tamamlayan Delice´nin eğitim serüveni, şansının da yaver gitmesiyle o yıllarda açılan Köy Enstitüsünde devam etti.
Köy Enstitüsünü başarılı bir şekilde bitiren İsmail Öğretmen, 20 yıl köyünde yaptığı öğretmenliğin ardından, mecburi hizmetinin kalkmasıyla Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı görülerek Fatsa, Gölköy, Aybastı, gibi ilçelerde ilköğretim Müdürlüğü yapar. Daha sonra Ordu´da Beslenme Müdürlüğü görevini üstlenir.
Eğitim-öğretimdeki 47 yıllık hizmeti sonrası İsmail öğretmen emekliye ayrılarak, bugüne kadarki yaşamını çocukları ve torunlarıyla sürdürür.

SON ROPORTAJI BİLGİ PINARI´NDA
Hayata birçok zorlukla küçük yaşlarda atılan İsmail Delice, son röportajını yaklaşık iki ay önce ?Anadolu´da Aydınlanma Serüveni? başlığı altında Bilgi Pınarı Dergimiz için vermişti.
Delice, gazete ve dergimizin imtiyaz sahibi Dilek Karapıçak´a verdiği röportajında, köy enstitüsü dönemlerinin zor ama bir o kadar da güzel yönlerini anlatmıştı.
İsmail öğretmenimize Yüce Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır dileriz.