Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BiR FIRSAT DAHA KAÇTI

BiR FIRSAT DAHA KAÇTI

Çalışmalarına Çarşamba´da başlanan Okçuluk Tesisi, Amazon Şehri Terme´ye yakışırdı. Marka olmak için bir fırsat daha kaçtı.

Çarşamba Belediyesi, Okçular Vakfı ile yaptığı ortak çalışma ile Çarşamba´da geleneksel okçuluk tesisi çalışmalarına başladı.
Merkezi İstanbul´da bulunan Okçular Vakfı yöneticileri ile bir araya gelen Belediye Başkan Dündar, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı´nda kuracağımız tesislerde, Ata sporumuz geleneksel okçuluk ve atlı okçuluk alanında antrenörler ve sporcu gençler yetişecek? dedi.

GELENEKSEL OKÇULUK MÜSABAKASI DÜZENLEYECEK
Okçuluk Federasyonu Asbaşkanı Rüstem Dindarol ve Okçular Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdoğan ile görüşmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Dündar, ?Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmesi için, Milli eğitim, spor müdürlüğü, Okçular Vakfı ve Çarşamba Belediyesi arasında yürütülecek ortak çalışmalar ile Çarşamba´da, gençlere ata sporumuz geleneksel okçuluk ve atlı okçuluk alanında eğitim verecek antrenörler ve sporcu gençler yetişecek. Yurtiçinde ve yurtdışında okçuluk sporumuz ile milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş gençler yetiştirmeyi hedeflemiş olan Okçular Vakfı, Eylül ayında Çarşamba Yeşilırmak doğal yaşam parkında müsabaka düzenleyecek? şeklinde bilgi verdi.


MARKA OLMAK İÇİN İYİ BİR FIRSAT
Terme´nin tanıtımı ve markalaşması konusunda faaliyetler devam ederken, Terme´yi gerçekten marka haline getirebilecek projeler başka ilçelere kaymaya devam ediyor.
?Amazon Şehri? temasıyla markalaşması hedeflenen Terme, Amazon kadınları ve okçuluk teması birleştirilerek markalaşabilir ve adını rahat bir şekilde duyurabilirdi.

AMAZON DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler, ?At ve Ok Amazon Kadınların simgesidir. Böyle bir çalışmanın Terme´de Amazonla simgeleşmesi Terme´ye yakışacak bir projedir. Terme´nin Amazon şehri olduğumuzu bazıları inkar etse de tarih inkar etmiyor. Tarihi kaynaklarda Amazon şehrinin başkenti Terme olarak geçiyor. Ben yetkili makamları bu konuda proje hazırlamaya ve bu işin Terme´de hayata geçmesi için çalışmaya davet ediyorum. Çünkü böyle bir proje Terme´nin tanıtımı için büyük bir şanstır. Amazon Köyü projesini Samsun Büyükşehir yaptı. Amazonları temsil eden Okçuluk da Terme´ye yakışır.?dedi.