Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BİRİNCİ SINIFLARDA DİK TEMEL HARFLERLE YAZI SİSTEMİ BAŞLADI

BİRİNCİ SINIFLARDA DİK TEMEL  HARFLERLE YAZI SİSTEMİ BAŞLADI

Atatürk İlkokulu birinci sınıf öğrencileri 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına, Dik Temel Harflerle Ses Esaslı İlk Okuma Yazma sistemiyle eğitime başladı.


Ülkemizde yıllardır zorunlu olarak uygulanan Bitişik Eğik El Yazı sistemi 2017-2018 yılı itibariyle öğretmenlerin tercihine bırakıldı.Buna göre 1. Sınıf okutacak öğretmenler MEB tarafından yayınlanan tercih anketlerini 5-12 Temmuz 2017 tarihinde doldurdular.
Atatürk İlkokulu 1.sınıf öğretmenleri tercihlerini dik temel yazıdan yana kullandılar.Anket sonucuna göre MEB tarafından gelen İlk Okuma Yazma setleri öğrencilere dağıtılarak yeni sistemle okuma yazma öğretimine başlangıç yapıldı. Bitişik El Yazısı sisteminden tamamen vazgeçilmediği için ilerleyen sınıflarda ´´Güzel Yazı´´dersi kapsamında Bitişik El yazısı öğretilecek.Böylece yazı stili öğrencinin tercihine bırakılmış olacak.
1-A sınıfı öğretmeni Reyhan TİLBİ ilkokula yeni başlayan öğrencilerin yazılı ve görsel kaynaklar yoluyla dik temel harflerle daha çok karşılaşmalarının, öğrenmede aktarılabilirliği kolaylaştıracağını,ayrıca dik temel harflerin yazılışlarının çocuğun sıklıkla karşılaştığı nesnelere benzetilerek öğretilmesinin yazı öğretimi sürecini eğlenceli kılacağını söyledi.. Öğrencilerin bu yolla yazı yazmayı öğrenmelerinin motivasyonlarını, öz yeterliklerini, yazı öğretimi sürecine olan ilgi ve katılımlarını artıracağını belirtti.