Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ İNŞAATININ BETONU DÖKÜLDÜ

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ  İNŞAATININ BETONU DÖKÜLDÜ

Samsun'un da tepkilere neden olan Çarşamba ilçesi Eğercili mahallesinde yapılacak olan Biyokütle Enerji Santrali inşaatının betonu döküldü.


    Samsun'da tepkilere neden olan ve Çarşamba ilçesinde yapılacak Biyokütle Enerji Santralinin inşaat çalışmaları başladı.
    Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili mahallesinde inşaat çalışmaları başlayan Biyokütle Enerji Santraline, Çarşamba Ovasında yapılacak olması nedeniyle çevre örgütleri ve vatandaşlar gerek sosyal medyada gerekse basın açıklamaları ile tepkilerini dile getiriyor. Biyokütle Enerji Santraline karşı en son ÇED gerekli değildir kararının iptal için idare mahkemesine dava açılırken, Çarşamba ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclislerinden santral ile ilgili olumlu karar çıktığı da gündeme geldi.
    ÇED Raporu gerekli değildir kararını iptali için dava açılan Biyokütle Enerji Santralinin konuşlandırılacağı Eğercili mahallesinde ise tesisin inşaat çalışmaları başladı. Önceki gün Biyokütle Enerji Santralinin betonu dökülürken, biyokütle santralinin yapımı işini ise Mimsan Grubun üstlendiği öğrenildi. Çarşamba ilçesinde planlanan ve önceki gün beton dökümü gerçekleştirilen Biyokütle Enerji Santralinin 2020 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.