Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BİZ ÜRETMEZSEK, TÜRKİYE AÇ KALIR!

BİZ ÜRETMEZSEK, TÜRKİYE AÇ KALIR!

Türkiye şu an, 2008 Dünya gıda krizinin de çok ötesinde gübre fiyatları ile karşı karşıya…

    Çiftçilerle her konuştuğunda girdilerin yüksek olduğunu, nasıl ekim yapacaklarını düşündüklerini söylediklerinden bahseden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün "Kendimde bir çiftçi olarak aynı şeyleri düşünüyorum. Mazot 25 tl ye yaklaşmış, gübre çuvalı olmuş 800 tl ,şu anda herkes bankalar ve tarım kredilere borçlu.."dedi.
    "Üretim ile ilgili kalemlerde somut bir indirim yapılmaz ise çiftçi boş toprağına geri dönmez." diyen Ergün açıklamasını "Türkiye 'nin kendi kendine yeten bir ülke olduğu sözleri de hayal olur. Pandemi ve iklim şartlarındaki değişiklikler , girdi maliyetlerindeki artış çiftçiyi üretemez hale getirdi. Ürünlerin ekim zamanı geldi, ekim yapılan yerlerde gübresiz ekim yapıldı, üst gübreleme yapacak üretici kara kara düşünüyor.
    Stratejik öneme sahip bazı ürünlerde olan Ek Girdi Desteği uygulanacağı açıklandı. Aynı desteğin Fındık içinde uygulanması gerekmektedir. Çünkü Türkiye de  yetişen fındık kalite bakımından çok değerli ve Türkiye için stratejik öneme sahiptir. 
“Topraklarımız verimli, adam diksen adam yetişir, mazotun yarısı sizden yarısı bizden..” diyenler çiftçilerin bu haykırışlarına sessiz kalıp, kulak vermedikçe açlık ile mücadele etmek zorunda kalacağız.
    Buradan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ve tüm vekillerimize çiftçilerimiz  adına sesleniyorum. Bize destek olun, üretmeden tüketmek olmaz…"açıklamasında bulundu.