Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BU KONU TERME´DE GÜNDEM YARATTI

BU KONU TERME´DE GÜNDEM YARATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kenevir üretimi hakkında yaptığı açıklama sonrası bu konu kamu oyunda gündem yarattı. Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kenevir üretimi ile ilgili kendilerine yoğun talep geldiğini dile getirerek toplantı düzenley

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Ülkemizde keneviri yok ettik. Kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Üretim alanları çoğaltılacak?açıklaması kamuoyunda yankı yarattı.
Sosyal medyada da gündem yaratmaya devam eden kenevir yetiştiriciliği ile ilgili bilgi almak isteyen Termeli vatandaşlar, Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğ´üne müracaat etti.

21 OCAKTA TOPLANTI DÜZENLENİYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir ?Şu an toplumda kenevir yetiştiriciliğine yeni izin verilmiş gibi bir algı var. Halbuki bu ürün 1990 yılından buyana izin almak şartıyla Samsun ve ilçelerinde yetiştirilebiliyor. En son 2016 yılında yayınlanan kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü hakkında yönetmelik kapsamında işlemler yürütülmektedir. Yani yeni izin verilme olayı ilçemiz için geçerli değildir. Konunun şuanda çok konuşuluyor olması ve merak uyandırması sebebiyle müdürlüğümüze başvurular gelmeye başladı. Biz de vatandaşlarımızı, ?Kenevir yetiştiriciliği? prosedürü hakkında bilgilendirmek için, 21 Ocak Pazartesi günü, Saat 14.00´te, müdürlüğümüzün toplantı salonunda toplantı düzenleyeceğiz. Konu hakkında bilgi almak isteyen tüm çiftçilerimizi bekliyoruz.?dedi.