Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

´BU MİLLET 15 TEMMUZ GECESİ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI´

´BU MİLLET 15 TEMMUZ GECESİ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI´

Valimiz Sayın Osman Kaymak, 14.07.2017 Cuma günü saat 21.00´de Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan ´15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve Panoraması´nın açılışını gerçekleştirdi.

  15 Temmuz demokrasi zaferinin ve şehitlerinin isimlerinin Tekkeköy´de yaşatılacağına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ?Ben başta öncelikle 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Millet olmak, devlet olmak, vatan olmak kolay değil. Bu kutsal toprakları vatan yapmak için çok bedel ödeyen bir ecdada sahibiz. Tarihimiz boyunca düşmanlarımız oldu, topraklarımız için gerektiğinde savaşlar yaptık. 15 Temmuz 2016 yılında bir başka düşmanla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz 2016 akşamı FETÖ terör örgütü tarafından devletimiz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Allah bu aziz millete bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.?dedi.
 
        Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ?Değerli Tekkeköylüler; Son Valiler Kararnamesiyle Tunceli Valiliği´nden Samsun Valiliği´ne atandım. Bir haftadır Samsun´u ve Samsunluları tanımaya çalışıyorum. Gerçekten Samsun´da görev yapmak bir ayrıcalık. Burada görev yaptığım sürece Samsun ve Samsunluları tanıyarak inşallah bu kente güzel hizmetler yapacağız. Bu yolda Allah bizleri utandırmasın. 
 
        Değerli Tekkeköylüler; Biliyorsunuz 15 Temmuz darbe gecesinin yıldönümündeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın delaletleriyle 15 Temmuz Milli Birlik ve Şehitlerimizi Anma Günü olarak bundan sonra da her yıl anılacak. Kutlanacak demiyorum, şehitlerimizi anacağız. Zira bu günü unutmamamız gerekiyor. Bu çerçevede Türkiye´de bir dizi programlar yapılıyor. Yarın akşam saat 20.00´den sonra Cumhuriyet Meydanı´nda sizlerle toplanarak demokrasi nöbeti tutacağız. Nitekim bunlar bir anma programı. 15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütü üyeleri milletimizin paralarıyla alınmış silahları, tankları ve topları kendi halkının üzerine sürdü. İçimizdeki hainler bizi PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri vasıtasıyla bölmek istiyorlar. Allah bu millete yardım etti. Allah´a şükür bölemeyecekler.
 
        Darbe gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkması ve halkımızı meydanlara davet etmesi sayesinde darbe başarısız oldu. Halkımız olaya el koydu. Bütün dünya bu olaya şaşırdı. Bizim ülkemiz hariç, hiçbir ülkede silahsız bir insan kendini tankın, topun önüne atamaz. Bu millet 15 Temmuz gecesi geleceğine sahip çıktı. Şehitlerimizin yakınları bizlere emanettir. Lütfen yarın bu meydanları boş bırakmayın. Arkadaşlar kendi geleceğimiz için, ülkemizin birliği için ve ülkemizin bölünmezliği için meydanları doldurmamız lazım. Şehitler bizi meydanlarda bekliyor. Şehitler ölmedi, onların ruhları aramızda. Onların incinmemesi için meydanlara gelmemiz gerekiyor. Bu anıt için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için birbirimize kenetlenmemiz ve birlik olmamız gerekiyor. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.?dedi.
 
        Konuşmaların ardından ´15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve Panoraması´nın açılışı Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
 
       Programa Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.