Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BU PROJE TÜRKİYE´DE KURAN KURSLARI ALANINDA İLK

BU PROJE TÜRKİYE´DE KURAN KURSLARI ALANINDA İLK

Terme´de yıllardır hafızlık eğitimi veren Ahmetbey Mahallesi Kız Kur´an Kursu´nda, Türkiye´de kuran kursları alanında ilk defa uygulanan sosyolojik destek eğitimleri başladı.

Terme´de yıllardır hafızlık eğitimi veren Ahmetbey Mahallesi Kız Kur´an Kursu´nda, Türkiye´de kuran kursları alanında ilk defa uygulanan sosyolojik destek eğitimleri başladı.
Terme ilçe Müftülüğü´nce uygulamaya konulan proje ile yatılı olarak eğitim gören öğrencilerin sosyal hayatla bağlantısını kurmak, kurs eğitim kalitesini artırmak, öğretmen öğrenci arasındaki diyaloğu güçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve her türlü bağımlılıkla mücade etme ve sorunlarla başa çıkma yollarını öğretme amaçlı düzenlenen seminerler, 16 Ocak Çarşamba günü başladı.
İlçe Müftülüğü Murakıbı Kurtca YAMAN´ın hazırladığı ve proje sorumlusu olarak görevlendirildiği proje, iki aşamalı olarak uygulanıyor.
Sosyolog ve Aile Danışmanı Halise Çelik Mutlu tarafından verilen seminer programı, ilk önce Kur´an kursunda görev yapan öğreticilere ardından da kursta yatılı olarak eğitim gören öğrencilere, belirli konulardaki eksikliklerinin giderilmesi amacıyla yapılıyor.
Proje ile ilgili olarak İlçe Müftüsü Recep Apaydın ?Günümüz aile yapısını olumsuz yönde etkileyen toplumsal ve ahlaki sorunlar ne yazık ki 7´den 70´e, buna dini eğitim almış ailelerde dahil olmak üzere bütün kesimleri etkisi altına alıyor. Halihazırda Kur´an kurslarımızda PDR öğretmenlerimizde olmadığı için bu alanda destek almamız gerekiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın uyguladığı ders müfredatı ile sahih kaynaklara dayalı sağlam dini ve ahlâki eğitim kurslarımızda veriliyor. Bunun haricinde psikolojik ve sosyolojik yönden seviyelerine uygun seminerler düzenleyerek, öğrencilerimizi topluma hazırlıyoruz. Kurstan mezun olduktan sonra öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilmesi için farkındalık kazanmalarını sağlamak adına bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Murakıp arkadaşımız Kurtca Yaman´ın kurstaki öğreticilerimizle görüşerek sorunları tespit edip hazırladığı ?Sosyolojik Destek Eğitimi? projesi bu alandaki eksiklikleri giderebilecek güzel bir çalışma oldu. Biz de Müftülük olarak bu projeyi uygulamaya karar verdik. Gerekli yazışmalarımızı yaptık Ahmetbey Kur´an Kursu Derneğimiz ile el birliği içerisinde, Allah´ın izni ile projeyi hayata geçirdik. Öğretmen ve öğrencilerimizden olumlu dönüşler aldık. Termeli hayırseverlerimizinde katkılarıyla daha güzel çalışmalar yaparak, topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.?dedi.
Proje kapsamında öğretici ve öğrencilere yönelik seminerlerin, 6 ay süreceğini ifade eden Apaydın, projenin her ay farklı konularla devam edecek şekilde planlandığını söyledi.