Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BU SEZON HAMSİDEN UMUTLUYUZ

BU SEZON HAMSİDEN UMUTLUYUZ

Teknelerindeki son hazırlıkları tamamlayıp, 1 Eylül´de denize açılan ve sezona palamut avı ile başlayan Termeli balıkçılar, bu sezon hamsiden umutlu olduklarını söylediler.

Av yasağının 1 Eylül´de kalkmasının ardından denize açılan Termeli balıkçılar palamudun dışında umutlu olduklarını söyleyerek ?Bu yıl hamsi sezonunun iyi geçeceğini tahmin ediyoruz.1 Eylül´de balık sezonuna başladık. Bu sezon ki izlenimimiz palamut geçen yıl ki gibi pek gözükmüyor ancak yine de bir umut olur diye bekliyoruz.
Ümit Balık Lokantası işletmecisi Çağrı Genç, ?Terme Limanında ağlara mezgit, barbun, istavrit takılırken az da olsa palamut kendini gösterdi. Geçen yıl çok olan çinekop´un ise bu yıl kendini hiç göstermemesi hamsinin çok olacağını gösteriyor. İnşallah tahminlerimiz gerçekleşir ve vatandaşlar bolca balık yer.?dedi.
Bu sezon ki açılışın Kurban Bayramı´na denk geldiğini ancak vatandaşın balığa hasret kaldığını belirten balıkçılar "Eskiden Kurban Bayramı sezon içerisine gelirdi. Piyasada balık vardı ve insanlar balığa doymuştu. Kurban Bayramı´nda da balık sattık. Çünkü bölgemize gurbetçiler geliyor. Hepsi balığa hasret, herkes et yemiyor." diye konuştular.
Terme tezgahlarında mezgit 10, istavrit 5, barbun 15, palamutun tanesi 10 TL´den satılmaktadır.