Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

“BU BAŞARI KELİMELERE SIĞMIYOR”

“BU BAŞARI KELİMELERE SIĞMIYOR”

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası & 10. Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvası, 4-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.

 Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası & 10. Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvası,  4-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. 
Pendik’te bulunan The Green Park Hotel & Convention Center’da yapılan organizasyonlarda taekwondonun yanı sıra para taekwondo ve poomsae müsabakaları da yapıldı. 
Dev organizasyonda yaklaşık 60 ülkeden 2 bin 500 civarında sporcu mücadele etti. G-2 kategorisindeki organizasyonlar Paris 2024 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’na kota puanı verecek.

Özden: En Çok Madalya Kazanan Kulüp Biz Olduk 
“Şubat ayının ilk haftasında ülkemiz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyanın gözünü çevirdiği nokta oldu.”diyen taekwondo antrenörü Murat Özden “Çok zor ve önemli organizasyonla İstanbul’da taekwondo festivali yaşandı. Bu organizasyonlar milli takım havuzumuzun oluşturulması için çok önemliydi. Turnuvada, Nisanur Akay 1., Ecrin Karabıyık 2., Gökçenur Şirin 3, Eylül Karadaş 3., Emine Karaçuka 3. olurken Biz de Türkiye’nin en çok madalya kazanan kulübü olduk. 
Bu sonuçların ardından şampiyon olan sporcumuz Nisanur Akay ekim ayında Sırbistan’da yapılacak Yıldızlar Avrupa şampiyonasında ülkemizi milli takım formasıyla temsil edecek. Gökçenur Şirin-Emine Karaçuka ve Eylül Karadaş Olimpiyat Havuzuna alım kriterini aşarak olimpik havuza dahil olacak. 60 Ülkeden 2500 sporcu ve Milli takımlar arasında kazandığımız bu başarı kelimelere sığmıyor. İlçemize ve kulübümüze yeniden yeni isimleride ekleyerek  milli sporcular kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğrencilerimi gösterdikleri yüksek azim gayret İnanç ve mücadelesinden dolayı tekrar  tebrik ediyorum. Çok çalıştılar ve sonuna kadar bunu hakettiler. Allah hepsine başarılarla dolu bir hayat nasip etsin. Bizlere destek olan yanımızda olan dualarını eksik etmeyen herkese öğrencilerim, velilerim ve Terme Taekwondo ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Hepinizi alnınızdan öpüyorum.”dedi.