Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BÜLENT ÇAVUŞOĞLU ANADOLU LİSESİ'NDEN FARKLI BİR GEZİ

BÜLENT ÇAVUŞOĞLU ANADOLU LİSESİ

İlçemiz Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci, ara tatili değerlendirerek Samsun'un tarihi yerlerini gezdiler ve bazı kurumları ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 
    Coğrafya Öğretmeni Ali Alper'in düzenlediği geziye 9 ve 10.sınıflardan 51 öğrenci katıldı. Okulun eski öğretmenlerinden Seyfi Günaçtı da gezi ekibine rehberlik etti. 
    Güneşli bir havada gerçekleşen gezide öğrenciler ilk olarak, Milli Mücadeleye başlamak için Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nu Pınar Hanımın rehberliğinde gezdiler. Bundan sonra hedefte Kent Müzesi vardı. Fakat müzenin onarımda olması sebebiyle rotayı Kuvay-ı Milliye Müzesi'ne çevirdiler. Selahiye Mahallesinde Bulvarın üstünde bulunan ve yakın tarihte ziyarete açılmış olan Sadi Tekkesi ve Kuvay-ı Milliye Müzesi gezildi. Burada Rehber Erdem Sarıoğlu öğrencilere bilgiler verdikten sonra, Türk tarihindeki ve Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık örneklerinden oluşan sinevizyon gösterisini izlediler.
    Batıpark'taki Amazon Köyü'nü de gezen öğrenciler öğleden sonra BŞB Huzurevine gittiler. Burada yaşlılarla buluştular, yanlarında getirdikleri çikolatadan ikram ettiler ve onların hatırını sorarak gönüllerini aldılar. 
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, pek çok kişinin varlığından dahi haberdar olmadığı ziyaret yerlerinden biriydi. Burada uzmanlar ve Bölge Müdürü, iklim olayları konusunda öğrencilere bilgiler verdiler. Bahçede bulunan ölçüm aletlerinden bazılarını öğrenciler bizzat kullanarak ölçümler yaptılar. Sonra balon atma saati geldi. Geniş bir bölgenin meteorolojik verilerini elde etmede kullanılan balonu, öğrenciler Müdür Yücel Yüce ile birlikte uçurdular. 
    Bu bir eğitim gezisiydi ama içinde eğlence de olmalıydı. Bunu düşünen öğretmenleri, kısa süreliğine de olsa öğrencilere lunaparkta eğlenme ve Piazza AVM'yi gezme imkânı tanıdılar. 
    Öğrenciler Samsun'da hem yeni yerler gördüler, hem yeni bilgiler edindiler, hem de eğlenmiş ve arkadaşlarıyla daha bir kaynaşmış olarak mutlu bir şekilde Terme'ye döndüler. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI