Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BÜLET ÇAVUŞOĞLU ÖĞRENCİLERİ ANKARA´DA

BÜLET ÇAVUŞOĞLU ÖĞRENCİLERİ ANKARA´DA

Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde 5 Mayıs Cumartesi günü Başkent Ankara´ya gezi düzenledi.

Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde 5 Mayıs Cumartesi günü Başkent Ankara´ya gezi düzenledi.
Gezide bir çok yeri gezme fırsatı bulan öğrenciler ayrıca tarihin izlerini taşıyan ve geleceğe ışık tutan bir çok eserleri de yakından görme fırsatı buldu.
Geziden çok memnun kaldıklarını belirten okul müdürü Murat Aydın, ?Öğrencilerimizle yapmış olduğumuz Ankara gezisi yorucu ve bir o kadar da eğlenceli geçti. Türk ve dünya tarihi için önemli olan yerleri ziyaret ettik.
Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulması, bağımsızlığımızın kazanılması için Atatürk önderliğinde Türk halkının karşılık gözetmeksizin canlarını ortaya koyarak bulunduğu özveri, gayret ve çabanın yeni nesillere aktarılması, Milli Mücadele ruhunun yaşatılması ve bu günlere sahip çıkılması için önemli olan Anıtkabir; açık kaldığı 81 yıl boyunca (1925-2006) infazlara ve mahkûm isyanlarına tanıklık eden, Türk siyasi ve edebi hayatının önemli isimlerinin kaldığı Ulucanlar Cezaevi; bir çok medeniyete yurt olmuş Anadolu´nun çeşitli yerlerinden getirilmiş eserlerin sergilendiği, yüzyıllar öncesinde yaşamış insanların hayat şartlarını ekonomik, toplumsal ve dini yaşayışlarını görmenin ve öğrenmenin mümkün olduğu; teknoloji ne kadar geri olsa da insanların üretmek adına sanat ve zanaatı nasıl kullandıklarını ve estetiğin insanın içinde var olan bir olgu olduğunu anlamamızı sağlayan; çok eski tarihlere ait eserlerin korunmasını ve günümüze ulaşmasını sağlayan bir müze olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi; Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projesiyle yepyeni bir çehre kazanan, 19´uncu yüzyıl sivil mimarisini en iyi şekilde yansıtan atmosferi ile gezenleri adeta büyüleyen Hamamönü´nü ziyaret ettik. Finali de gençlik parkında öğrencilerimizle birlikte eğlenerek yaptık. Bu tür gezileri artık daha sık yapmaya devam edeceğiz inşallah. ?dedi.