Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BÜROKRATİK ENGELLER AYAĞIMIZDA PRANGA

BÜROKRATİK ENGELLER  AYAĞIMIZDA PRANGA

Terme´nin hasretle beklediği, mega proje olarak nitelendirilen yeni sanayi sitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesiyle yaşadığı bürokratik bir sorun nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Terme´de, yapılması planlanan Yeni Sanayi Sitesi, son günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesiyle yaşadığı bürokratik bir sorun nedeniyle sıkıntı yaşıyor.
Bu güne kadar sorunsuz bir şekilde yasal prosedürleri bir bir aşılan yeni sanayi sitesi için Terme İmalatçılar Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kefeli, bazı açıklamalarda bulundu.
Yeni sanayi sitesinin yapımı için çalışmaların iki yıl önce başladığını söyleyen Kefeli ?Tüm prosedürlerin tamamlanmasıyla 2017 Aralık ayında Terme İmalatçılar Sanayi Sitesi Kooperatifi kuruldu. 2018 Ocak ayında yapılan genel kurul sonrası da başkanlık seçimleri yapıldı. Bu süreç sonrası işi üstlenecek firmalarla gerekli anlaşmalar sağlandı. Şuan sanayi sitesinin temel altı iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Ramazan Bayramı sonrası temel atma töreni planlanırken yeni sitenin, 2018 yılı içerisinde temelinin atılması, 2020 yılında da faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.?dedi.

?TERME´YE PRESTİJ KATACAK PROJEYE
TAM DESTEK İSTİYORUZ?
Bu projenin Terme için önemine dikkat çeken Kooperatif Başkanı Kefeli ?Yeni sitemiz 6 Milyon 348 bin TL´ye alınan mevcut sanayi sitesi karşısındaki arazide yükselecek. Yeni sitenin 106 bin m2´sinde 350 m2´lik 154 iş yeri ve 6 bin m2´sinde de sosyal tesis alanı yer alacak. Sosyal tesis alanının bin m2´si ise Çıraklık Eğitim Merkezi kurulması için Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek. Şuan Kooperatif ortakları 851 kişiyi istihdam ederken yeni sanayi sitesine geçilmesiyle bu rakamın 2 bine yükselmesi hedefleniyor. Böylesine büyük bir projenin her sorunu aşıp da belediyelerle sıkıntı içerisine düşmesi bizleri ve sanayi esnafını üzüyor.
Sürecin ilk gününden itibaren bizlerden desteğini esirgemeyen Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi´nin biraz daha inisiyatif alarak kendilerinden daha çok destek görmeyi bekliyoruz. Bu projeye bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kredi Kooperatifi, Terme Şoförler Odası, Terme Ziraat Odası her türlü desteği sağlamıştır.?dedi.

BÜROKRATİK ENGEL
Başkan Kefeli, Samsun Büyükşehir Belediyesinin inşaat ruhsatı için bir milyon 800 bin TL, Terme Belediyesinin de imar karşılığı 1 milyon 100 bin TL´lik araziyi talep etmesi işlerimizi durma noktasına getirdi.
Başka il ve ilçelerde bu proje için arazi tahsisi yapılırken ve alt yapı katılım payları alınmazken bizdeki durum elimizi kolumuzu bağlıyor.
Terme ilçemiz patoz ve patpat imalatında ülkemizin en büyük imalatçısı ve aynı zamanda ihracatçısı olurken, araç kesiminde yine Terme sanayisi ülke çapında ilk sırada yer alıyor. Maalesef işyerlerinin fiziki yetersizliğinden dolayı sanayicilerimiz her geçen gün büyümekte zorluk yaşıyor. Yeni sanayi sitesi ile hedefimiz büyürken; istihdam ve Terme´ye giren para artacak, belki de gurbetteki Termeli memkeketine geri dönecektir.
Bugün Terme için 2 bin kişiyi yarın ise daha fazla istihdam sağlamasını hedeflediğimiz böyle bir proje için Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesinden yardım bekliyoruz. ?dedi. Haber: Burak Karapıçak