Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BÜYÜK ZAFER'İN 99. YILI KUTLANDI

BÜYÜK ZAFER

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı 30 Ağustos Pazartesi günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kutlandı.

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan programın sunuculuğunu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yılmaz İmanlık yaptı. 
    Program Atatürk anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Maşının okunması ile devam etti. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Ayhan Öner yaptı. 
    Öner konuşmasında, “ Bugün tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun edebi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde el ele omuz omuza vererek kazandığı destansı bir zaferin 99. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 
    Bu zafer 19 Mayıs 1919'da bin yıllık Türk yurdu Anadolu’yu istila etmek isteyen emperyalist güçlere karşı “    Ya istiklal ya ölüm” parolası ile yola çıkan Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı Türk ulusunun inanç ve azminin zaferidir. Bu ulus bütün dünya devletlerinin tükendi dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlanmış, yurdun dört bir yanından ordusuna katılan vatan evlatlarıyla ‘Önce vatan’ diyerek elinde ve avucunda  ne varsa vatanı ve bağımsızlık ülküsü için paylaşmış, çocuğundan esirgediği örtüsünü cepheye götürdüğü merminin üzerini örterek bu büyük zaferi kazanmıştır. 
    Kutsal vatan topraklarını istila etmek isteyen düşmana karşı yurdunu kanının son damlasına kadar koruyan kahraman Türk askeri geçmişte olduğu gibi bugünde ülkesinin bütünlüğüne kastedecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma konusundaki azmi ve kararlılığı ile Türkiye Cumhuriyetini korumak için nice 30 Ağustoslar yaratacak güç ve kudrettedir. 
    Türk ordusunu diğer ordulardan ayıran en önemli fark diğer ülkeler gibi gücünü silahtan değil ulusun güveninden ve sevgisinden almasıdır. 
    Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan devlet olmanın onurunu ulus olmanın gururunu vatan sevginin kutsiyetini her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk ulusuna en büyük zaferi kazandıran canları ve kanları pahasına bizlere bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi saygı ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce ulusumuza kutlu olsun.”dedi.