Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK  İŞLETMELERİNE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik hibe destekleri konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

    Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik hibe destekleri konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu. 
    Demir, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimliliğin modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi konusunda yapılacak yatırımların desteklenmesine ilişkin devletin açıklamış olduğu  karar kapsamında;  en az 1 yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kayıt sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş en fazla 50 baş kapasiteli, küçükbaş için ise en az 100 baş en fazla 300 baş anaç yeni ağıl\ahır yapımı veya kapasite artırımı\rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımlarına hibe desteği verileceğini kaydetti.
    Demir, 2021 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında; yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı ya da rehabilitasyonu inşaat çalışmalarına yüzde 50; hayvan barınağı amaçlı çadır alımına (göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler için) yüzde 50; makine, alet ve ekipmana (yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk..) yüzde 50 destek sağlanacağını vurguladı.
    
    YATIRIMDA ALT VE ÜST SINIRLAR
Demir, “Hibe programı kapsamında başvurusu onaylanan gerçek ve tüzel kişilerin, büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı /rehabilitasyonu konularında desteklerden yararlanabilecek.
        SON TARİH 30 TEMMUZ
    Hibe konularında başvuru yapmak isteyen yatırımcıların, 01 – 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında İl  Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerektiğini kaydeden DEMİR, “Hibe programına yatırım konuları için kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan, gerçek kişiler ve tüzel kişiler proje uygulama rehberinde  belirtilen evraklarla başvuruda bulunabilir.” dedi.

    YATIRIMCILARDAN NELER İSTENİYOR?
    Proje başvuru dosyaları, ön proje formatı, hibe başvuru formu, ekleri ve destekleyici dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü'ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.
    Başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişinin dosyanın teslimi esnasında hazır bulunması şarttır.
    Başvurunun eki olan tüm belgeler başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişi tarafından imza/paraflanmış olmalıdır.
    Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilen son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.
    Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi  hibe programı sadece 2021 yılı için uygulanacaktır.  
    Program ile ilgili tüm iş ve işlemlerin tebliğ  uygulama  rehberinde  açıklandığı  üzere  30/11/2021  tarihine  kadar  tamamlanması gerekmektedir. Tebliğin  8. maddesinin  6. fıkrasında, “Yatırımcılar yatırımlarını 30/11/2021 tarihine kadar tamamlayacaklarına dair noter onaylı hibe taahhütnamesini il müdürlüğüne sunmak zorundadır. 
    Bu tarihe kadar yatırımlarını tamamlamayanlara 2021 yılı bütçe uygulama esasları çerçevesinde ek süre verilemez ve hibe ödemesi yapılmaz. Hbr: Berkan KARAPIÇAK