Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİRDEN İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ

BÜYÜKŞEHİRDEN İÇ KONTROL SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu´na genel bakış ve iç kontrol sistemi hakkında eğitim semineri programı düzenledi.

Samsun Belediyeler Birliği üyelerine yönelik Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından belediye hizmet binası meclis salonunda düzenlenen seminere ilgili birimlerin müdürleri ve personelleri katıldı.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu´na Genel Bakış ve İç Kontrol Sistemi konusundaki seminerde Büyükşehir Belediyesi İç Denetçi Cengiz Koçbuğ, katılımcılara sistemin içerikleriyle ilgili bilgi verdi. Kanunun, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasının amaçlandığını ifade eden Koçbuğ,  kamu malî yönetiminin yapısı ve işleyişi, kamu bütçelerinin hazırlanması, uygulanması, tüm malî işlemlerin muhasebeleştirilmesi, raporlanması ve malî kontrolün düzenlenmesi konularında katılımcıları bilgilendirdi.