Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BÜYÜKŞEHİR'DEN MUHTARLARA PROJE TANITIM GEZİSİ

BÜYÜKŞEHİR

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hayata geçilen projelerin tanıtılması ve belediye hizmetleriyle ilgili vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla 17 ilçede görev yapan muhtarlar için proje tanıtım gezisi etkinliği başlattı.

 Samsun Büyükşehir Belediyesi, hayata geçilen projelerin tanıtılması ve belediye hizmetleriyle ilgili vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla 17 ilçede görev yapan muhtarlar için proje tanıtım gezisi etkinliği başlattı. İlkadım ilçesiyle start alan proje tanıtım gezisi, mahalle muhtarından büyük ilgi gördü. 
Samsun'un alt ve üstyapı sorunlarını tek tek çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kentin marka değerine katkı sağlayacak projeleri hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, hizmete sunulan ve inşaatı devam eden vizyon projelerle ilgili bilgi verilmesi amacıyla mahalle muhtarları için proje tanıtım gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen gezide İlkadım ilçesindeki 30 mahalle muhtarına yapılan çalışmalar yerinde anlatıldı. 
PROJELERİ YERİNDE  İNCELEDİLER
Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nde başlayan gezide muhtarlara çalışma sistemiyle ilgili bilgi verildi. Samsun Akıllı Şehir ve Trafik Güvenliği Projesi Operasyon Merkezi'nde de Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan, projenin önemi ve sistemin işleyişine ilişkin ayrıntılı sunum yaptı. İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'ni dolaştıktan sonra elektrikli otobüslerle Kent Park ve Bilim Samsun'u ziyaret eden muhtarlar ardından Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası, Yalı Kafe, Samsun Şehir Kütüphanesi, Toybelen Sanayi Sitesi, İlkadım Spor Kompleksi, Tekkeköy Bilim Merkezi ve Planetaryum inşaat alanı gezdi.

'VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK'
Muhtarlara projelerde gelinen son durum ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir önderliğinde Samsun için büyük gayret sarf ediyor, hizmet ediyoruz. Şehrimizi geleceğe taşıdığımız bu süreçte çok sayıda vizyon projeyi hayata geçirdik. İnşaat çalışmaları devam eden, ihale aşamasında olan da birçok proje var. Kentin her noktasına çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
Proje tanıtım gezi etkinliğini belediyenin tamamlanana ve devam eden projeleri ile ilgili muhtarları bilgilendirmek amacıyla düzenlediklerini dile getiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, 17 ilçenin tamamındaki muhtarlar için bu etkinliğin düzenlenmeye devam edeceğini söyledi.

'PROJELERİ ÇOK BEĞENDİM'
Etkinliğe katılan muhtarlar da duydukları memnuniyeti dile getirdi. Samsun Muhtarları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, “Biz her gün şehrimizin en kalabalık yerlerinde tur atıyor, insanlarımızın sorularını cevaplandırıyoruz. O nedenle Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini, projelerini ve yatırımları ile ilgili muhtarlarımızın bilgilendirilmesi çok önemli. Projeleri çok beğendim. Tüm ilçelerimizde muhtarlarımız bu etkinlik kapsamına proje tanıtım gezişine katılacak” dedi. 
Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı ise “Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan proje yatırımlarını ve hizmetlerini geziyoruz. Gezdiğimiz yerler bizim için çok güzeldi, harikaydı. Samsun için yapılan her şey çok önemli. Bir çivinin bile çakılması olağanüstü bir şey demek” diye konuştu.