Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR´

?ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR´

Terme açıklarında balıkçı teknesinden denize düşerek kaybolan Ali Korkmaz´ın ailesini ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak, Korkmaz´ın bulunması için arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kaymakam Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Samsun Sahil Güvenlik Kıdemli Üst Teğmen Ali Murat Mahmat, Sahil Güvenlik Orta Karadeniz Gurup Komutanı Binbaşı Metin Tunçsu, Samsun Hava Grup Komutan Vekili Pilot Yüzbaşı Mustafa Doğan ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç ile birlikte Terme açıklarında balıkçı teknesinden denize düşerek kaybolan Ali Korkmaz´ın, Çay Mahallesi´nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.
Acılı aileyi teselli etmeye çalışan Vali Kaymak, evlatlarının bulunması için arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, ellerinden gelen ne varsa yapılacağını söyledi.

VALİ KAYMAK ?BİLGİ
KİRLİLİĞİ YARATILIYOR?
Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı ziyarette, 26 Temmuz Cuma sabahı 03:00 sularında, Terme açıklarında balıkçı teknesinden denize düşerek kaybolan Ali Korkmaz ile ilgili o günden bugüne yapılan çalışmaların bilgisini verdi.
Vali Kaymak, konuyla ilgili açıklamasında ?Kamu görevlileri olarak işimizi sessizce ve ciddiyetle yapma eğilimi olan insanlarız. Fakat şu bir kaç gündür bazı vatandaşlarımız, sanki arama kurtarma çalışmalarına yeterince önem verilmiyor, gerekli çalışmalar yapılmıyormuş gibi bir algı yaratmışlar. Konuyla ilgili bilgi kirliliğini önlemek için en yetkili ve ilk ağızdan gerekli açıklamayı yapma gereği duyduk. Bu gün sizlere gün gün yapılan çalışmaların neler olduğunu kısaca özetleyeceğim. Dün sahil güvenlik bölge komutanımız da buradaydı. Biz olayın olduğu ilk gün haberi alır almaz ailemize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Arama kurtarma çalışmalarında bizzat yer aldık. Sekiz gündür arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sosyal medyayı biz de takip ediyoruz. Bazı vatandaşlarımız sanki helikopter bir iki gün uçtu, onun dışında uçmadı, arama kurtarma gemisi ya da botlar yeterli derecede çalışmadı gibi düşünceler içerisine girmişler. İlk ağızdan doğru bilgilendirmeyi yapmak istiyorum. Öncelikle sahil güvenlik komutanlığının her sabah gün içerisinde yapacağı çalışmalarla ilgili çektiği fax mesaj olarak bizlere ulaştırıldı. İlk gün arama kurtarma helikopterimiz, 2 saat 50 dk havadan arama yaptı. Birinci derece uzmanlarla yaptığımız temaslar sonucu gencimizin kuzey doğu tarafına doğru akıntıya kapıldığı hesap edilirken arama kurtarma çalışmaları bu alanda ilerletildi. Dolayısıyla 15 millik bir uzaklıktan bahsediyoruz. Bunu 1.8 ile çarptığımızda 27 km yapar. 27 km çapındaki bir alanı aramayı helikopterle de olsa arama botlarıyla da olsa çıplak gözle görmek mümkün olmuyor. Fakat bu, çalışmalar yapılmıyor anlamına gelmemeli. Oluşan bilgi eksikliğinin temelinde de bu var.
26 Temmuz´dan itibaren 1. gün 2 saat 50 dk, 27 Temmuz 2. gün 2 saat 20 dk havadan arama yapan helikopterimiz sadece 28 Temmuz´da havalanmadı. 29 Temmuz´da 2 saat 35 dk, 30 Temmuz´da 2 saat, 31 Temmuz´da 1 saat 20 dk havadan arama yaptı. Pazartesi gününden itibaren ise AFAD ekipleri de arama alanına sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları kesintisiz şekilde devam etmektedir. Dolayısıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zaman da gencimize ulaşacağız.

ALİ KILIÇ ?ACIYLA SÖYLENEN
SÖZLERİ ÜZERİMİZE ALIYORUZ?
Ailenin acısını paylaştıklarını ve acıyla söylenen sözleri üzerlerine aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kılıç ise açıklamasında ?Ali kardeşimizi denizde maalesef kaybettik. Bu bizim yavrumuz. Bizler hangi kurumu harekete geçirmemiz gerekiyorsa bunun çabası içerisindeyiz. Babayla sürekli birlikteyiz, ailemizi sık sık ziyaret ediyoruz. AFAD ekipleri, helikopterler sürekli faaliyet halindedir. Gereken herşey yapılmıştır, yapılmaya da devam edilecektir. Biran önce denizde yavrumuzu bulmak için devletimiz elinden geleni yapıyor. Biz oluşan bilgi kirliliğine karşı bu açıklamaları yapma gereği duyduk.?dedi.