Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Birliğini ziyaret etti. Ziyarette Bölge Birliği faaliyetleri hakkında Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Samsun Bölge Birliğine gerçekleştirilen ziyarette Samsun Valisi Osman Kaymak´a Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu tarafından Bölge Birliği ve bağlı kooperatiflere desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.
Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ifade eden Vali Kaymak, ?Tarım Kredi Kooperatifleri üreticilerin ayni ve nakdi ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da üretilen ürünlerin piyasada oluşan fiyat istikrarsızlıklarına karşı korumaya yönelik çalışmalar yürütmektedir. Son dönemde ilimizde üretilen ürünlerin pazarlanması, tarımsal potansiyelinin kullanılması ve katma değer oluşturulması açısından kooperatiflerimiz tarafından memnuniyet verici örnek işler yapılmaktadır. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için daha fazla çalışmalı, daha fazla üretmeliyiz. Üreticilerimizin her zaman yanında yer alan Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyetlerine her zaman destek olmaktayız.? şeklinde konuştu. Bölge Birliği ziyareti sonrasında Tarım Kredi Birlik A.Ş.´ye ait olan pirinç fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Kaymak, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarından alınan sezonun ilk çeltiğinin alımı ve işlenmesinin startını vererek; Tesis hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Yöre´deki çeltik tarlalarının da gezen Kaymak, çiftçilere ürünlerinin bereketli olması dileğinde bulundu.
Samsun ili Bafra ilçesinin önemli tarımsal üretim kalemlerinden olan kapya biberlerin üretildiği tarlaları da ziyaret eden Kaymak, biber üreticileri ile bir araya geldi. Üreticiler, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ilk kez ürünlerinin alınmasından ve ürünlerinin değer kazanmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Tarla ziyaretinin ardından heyet, Vali Osman Kaymak´ın girişimleri ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin destekleri sonucunda tekrar üretime başlayan Bafira Salça Fabrikası´nda incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı.
Ziyaretler sırasında Samsun Valisi Osman Kaymak´a, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun İl Tarım Orman Müdürü Nail Kırmacı, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Fikret Oy, Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Bölge Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Bölge Müdür Yardımcıları İsmail İdiz, Şemis Kalem ve kooperatif yetkilileri eşlik etti.