Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ  HAFTASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Terme İlçe Müftülüğünce, 4 Ekim Çarşamba günü İlçemiz Müftülük Binası Konferas Salonunda, öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Ak tarafından, Din Görevlilerine Yönelik ?Cami Şehir ve Medeniyet? konulu konferans düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl, 01-07 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Terme İlçe Müftülüğünce program düzenlendi.
İlçemiz Müftülük Binası Konferans Salonunda 4 Ekim Cumartesi günü düzenlenen programda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Ak tarafından ?Cami Şehir ve Medeniyet? konulu konferans verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Muhsin Şana´nın okuduğu Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

?ALLAH´IN EVİNDE BİR ARAYA GELEREK HUZURU ORADA BULALIM?
Programın açılış konuşmasını Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmaktan gurur duyduğunu ifade eden Müftü Apaydın ?Bir daha dünyaya gelmiş olsam, yine İslama hizmet için çalışmayı arzu ederdim.?dedi.
1-7 Ekim tarihleri arasının Camiler ve Din görevlileri Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Apaydın ?1986 yılına kadar camiler haftası olarak kutlanıyordu. 1986 yılından sonra Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak kutlanmaya başlandı. Camilerimiz dua ve ibadetlerin topluca Allah´a arz edildiği, gönüllerin yıkandığı, sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekanlardır. Camiler dargınların barıştığı kin ve düşmanlıkların unutulduğu şerlerin defnedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım yerlerimizden biridir. Bizleri birleştiren yaşadığımız şehrin can damarı olduğu ve buluşma noktamız camilerimizde bütün müminler olarak Allah´ın evinde bir araya gelerek huzuru orada bulalım. Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Haftamız hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel günde gerek müftülük personellerimiz olmak üzere programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Ak ?Cami Şehir ve Medeniyet? konulu konferans verdi.
Program sonunda Hafızlık, 40 Hadis, Kur´an Meali ve Tefsiri dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Program dahilinde Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle, İlçe Müftülüğü ve Kızılay İşbirliğinde Kan Bağışı Kampanyası yapıldı.
Kampanyaya Cami Görevlileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.