Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HATASI KUTLANDI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ  HATASI KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Terme'de de etkinlikler düzenlendi.

    Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Terme'de de etkinlikler düzenlendi.
Bu senenin tem'ası, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa' olarak belirlendi. 
04 Ekim Pazartesi günü Merkez Pazar Camisi'nde; vefat eden din görevlileri, cami yapımına destek veren hayır sahipleri ve cami cemaatinden ahirete irtihal edenlerin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim okundu. Din Görevlilerinin yanı sıra kalabalık bir cemaat de camide hazır bulundu.
Öğle namazından sonra Belediye Başkanı Ali Kılıç ve İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Din Görevlileri Derneği'ni ziyaret ettiler. Üyelerin haftasını kutladılar ve haftanın hayırlı olması dileğinde bulundular.
Din Görevlileri Derneği de; Başkan İrfan Albayrak, Başkan Yardımcısı Hasan Işıtan, Sekreter Adem Köten ve Din görevlisi Mustafa Meşe'nin dahil olduğu bir ekiple Çarşamba günü müftülüğe iade-i ziyarette bulundular. Müftü Ömer Ergül ziyaretçilere ikramlarda bulundu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, cami merkezli bir hayat açısından toplumun bilinçlenmesine ve insanlığın hayrına vesile olmasını diliyorum” dedi. 
Bu arada hafta münasebetiyle Terme İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği de, Din Görevlileri ve gönüllülerini temsilen Müftü Ömer Ergül'ü ziyaret etti. Ziyarette; Dernek Başkanı Ali Alparslan, İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Yakup Ar, Müdür Vekili Mevlüt Demir, Müdür Başyardımcısı Samet Özdemir, Müdür Yardımcısı Bayram Günal ve Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkan hazır bulundular. 
    Din Eğitimi ve çağımız toplumunun dindarlık anlayışı üzerine güzel bir sohbet yaptılar. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI