Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE GEZİ

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE GEZİ

M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin öncülüğünde 33 öğrenci Çanakkale Şehitliklerini ve Edirne Selimiye Camii´ni ziyaret etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü çerçevesinde ?Çanakkale ruhu?nu daha şuurlu anlamak ve hissettirmek amacıyla Çanakkale´ye giden Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi; Anadolu Gençlik Derneği´nin ?250 bin şehide 250 bin Hatim? kampanyasına katıldı. Okudnan hatimlerin duası da Çanakkale Şehitliğinde yapıldı.
Gezi dönüşü, izlenimlerini paylaşan Çakır Ahmet Bilgin: "Bir olduğumuz sürece bizi kimsenin yıkamayacağının ilanı olarak gördüğümüz 18 Mart 1915´te Çanakkale´yi geçip payitahtımız İstanbul´a ulaşamayanlar, birkaç yıl sonra payitahtımızı, Anadolu´muzu nasıl işgal ettiler? 1915´te atalarımız Çanakkale´nin geçilemeyeceğini yedi düvele haykırdığı gibi, günümüz Türk milleti de 15 Temmuz gecesi Ankara´nın, İstanbul´un, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin ele geçirilemeyeceğini, teslim almayacağını göstermiştir. Ancak 1915´te Çanakkale´yi geçemeyenlerin 1920´de Anadolu´da ne işi vardı? Birlik içerisinde olmazsak benzer bir durumla karşı karşıya kalabiliriz; çünkü düşmanımız çok, bize olan kinleri hiç bitmiyor. Hepimiz Seyid Onbaşıyız, hepimiz Ömer Halisdemir´iz." dedi.