Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI

Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü Terme`de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Terme`deki ilk tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Uğur günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Bugün burada ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, dünyanın dört bir köşesinde güzel yurdumuzun birçok yerindeki şehitlerimizde ayrıca vatan topraklarını kanları ile sularken, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün Türk adı dünyada duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna bedenlerini bu mübarek topraklara koydukları gündür. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayırmayacaktır. Kutsal emanetimiz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır.”dedi.

Çelenk törenin ardından Terme Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa geçildi. Burada da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Muharrem Aktaş tarafından yapıldı.
Birbirinden güzel ettikinliklerle devam eden prgramda Betül Etli “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor ve Seyit Ahmet Bektaş tarafından “Kime Emanet” adlı şiirler okundu. Çanakkale savaşı videosu salonda duygulu anlar yaşatırken Çanakkale isimli skeç katılanları göz yaşlarına boğdu. Öğrenciler tarafından Çanakkale şehitlerine okunan şiir oratoryosu büyük alkış aldı. Programın sonunda 57. Alayın bir günlük yemek menüsü olan hoşaf suyu ve ekmek konuklara ikram edildi.