Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇANAKKALE ZAFERiNiN 108.YILI KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERiNiN  108.YILI KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün108. Yıldönümü Terme'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı.
Törene, Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Teğmen Osman Ulak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. 
Törende, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde Teğmen Osman Ulak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Çanakkale'nin, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadelenin adı olduğunu söyleyen Teğmen Ulak “Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı'nda kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer milletimizin iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. ”dedi.

ORATORYO İLGİYLE İZLENDİ
Anma programı, Terme Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle devam etti.
Etkinlik kapsamında oratoryo gösterisi, Çanakkale türküleri seslendirildi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Destanlaşan Çanakkale Şehitleri ve Destanlaşan Tarihimiz” temalı ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.  
Yarışmalarda resim dalında Geçmiş İlkokulundan Ceren Uzun birinci, Geçmiş İlkokulundan Feride Naz Güneş ikinci, Geçmiş İlkokulundan Ceren Ece Uzun üçüncü oldu. Şiir dalında Cumhuriyet Ortaokulundan Yusuf Tomar birinci, Kozluk Ortaokulundan Yağmur Korkmaz ikinci, Terme Ortaokulundan Beyza Ak üçüncü oldu. Kompozisyon dalında ise Terme Anadolu İmamhatip Lisesinden Talha Alparslan birinci, Karadeniz MTAL'den Hatice Kaya ikinci, Cumhuriyet MTAL'den  Betül Uzunoğlu oldu.
 Program sonunda Çanakkale konulu resim sergisi gezildi.