Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109.YILI KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİNİN   109.YILI KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıldönümü Terme'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı.
Törene, Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. 
Törende, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenkleri Atatürk Anıtına sunulurken akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen Osman Kula yaptı.
Anma programı ilçe protokolünün katılımıyla, Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle Belediye Kültür Merkezinde devam etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edebiyat Öğretmeni Funda Yiğit yaptı.
Program akışında Çanakkale ile ilgili sinevizyon gösterimi, şiirlerin okunması, tiyatro ve oratoryo gösterileri, türküler ile ödül töreni yer aldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası yapılan resim, şiir ve komposizyon dalında derece giren öğrenciler; 
Şiir yazma yarışmasında; 1. Nurefşan Zorlu Geçmiş İlkokulu, 2. Çınar Keskin Fatih İlkokulu, 3. Hiranur Dinç Ahmet Ersoy ilkokulu.
Komposizyon yazma yarışmasında; 1. Deniz Kayra Tuğ Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu, 2. Leman Demir, Muratlı İmam Hatip Ortaokulu, 3. Rabia Akyol, Hüseyinmescit Ortaokulu.
Resim yapma yarışmasında; 1. Ecrin Gül Keskin, Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, 2. Arda Turan Canbulat, Karadeniz Mesleki ce Teknik Anadolu Lisesi, 3. Ebrar Şişman, Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.