Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÇELİK AİLESİNDEN MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI

ÇELİK AİLESİNDEN  MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI

İlçemizin tanınmış esnaflarından Çelik ailesi ahirete irtihal etmiş olan aile fertlerinin ruhlarına ithaf olunmak üzere “Kuran-ı Kerim Tilaveti” programı düzenledi.

İlçemizin tanınmış esnaflarından Çelik ailesi ahirete irtihal etmiş olan aile fertlerinin ruhlarına ithaf olunmak üzere “Kuran-ı Kerim Tilaveti” programı düzenledi.
31 Temmuz 2022 Pazar günü saat 17.30’da Terme Şehir Stadında düzenlenen programa; Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Ayasofya Camii Baş İmamı Hafız Ferruh Muştuer, Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye 1’incisi Büyük Çamlıca Camii Müezzini Hafız Enes Özsoy, Terme Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma 2022 Türkiye 1’incisi Mustafa Öztürk, Ku’an-ı Kerim okuyucu, İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal da konuşmacı olarak katıldılar. 
Program; Terme Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çelik Ailesi adına kısa bir konuşma yapan Murat Çelik, misafirlere “Hoş geldiniz” diyerek teşekkürlerini iletti.
Hafız Mustafa Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Hafız Ferruh Muştuer bir kaside okudu. Bir konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Abdulaziz Kıranşal özetle, “Çelik Ailesi güzel bir etkinlik düşünmüş, ahirete irtihal eden aile bireyleri için bu programı hazırlamış. İnsanoğlu daima ahirete hazırlıklı olmalıdır. Ölümün kime, ne zaman geleceği belli değildir. Müslüman, Müslümanca yaşamalıdır. İslâm’da kul hakkı önemlidir. Aile içi haklara da dikkat edilmelidir. Yarın aile bireyleri dahi birbirinden hakkını alacaktır. Bir de ana baba hakkı var ki hepsinden önemlidir. Ana babasının kalbini kıran evlâdın işi rast gitmez. Evlilikler zorlaştırılmıştır. Ana babalara sesleniyorum. Lütfen evlenecek çiftlere kaldıramayacağı malî külfet yüklemeyiniz. Peygamber Efendimizin de tavsiyesi üzere; zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız” dedi. 
Son olarak Büyük Çamlıca Camii Müezzini Enes Özsoy ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, güzel sesleri ile misafirlere Kuran-ı Kerim ziyafeti verdiler. Enes Özsoy’un okuduğu akşam ezanından sonra Terme Müftüsü Ömer Ergül’ün yaptığı dua ile “Kuran-ı Kerim Tilaveti” programı sona erdi. 
Bu arada misafirlere yemek ikramında bulunuldu.
Çelik ailesi, davete katılanlara teşekkür ederken, davete katılanlar da ülkemizin güzel sesli kârilerini (Kuran-ı Kerim okuyucularını) dinleme fırsatı buldukları için Çelik Ailesine teşekkür ettiler.
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de, Allah(CC) Çelik Ailesinin hayrını ve niyetini kabul etsin diyoruz.