Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÇELTİK ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK FIRSAT!

ÇELTİK ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK FIRSAT!

Son yıllarda çeltik üretiminde yaşanan sıkıntılardan, verimin düşüklüğünden dolayı şikayetçi olan çiftçilerin bilinçlendirip daha profosyonel bir üretim yapmaları için, Terme Ziraat Odası Başkanlığı işin uzmanlarını Terme´ye getiriyor.

TRAKYA TARIM ORDUSU TERME´DE

Kırkpınar Tohumculuk koordinatörlüğünde Trakya Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Halil Sürek ve Trakya Ünv. Müh. Gen. ve Biyoloji Bölümü Öğt. Üyesi Yard. Doç. Dr. Necmi Beşer, çeltikte üreticileri bilgilendirmek için Terme Ziraat Odasının davetlisi olarak bir günlüğüne Terme´de.
Uzmanlar, İyi Tarım Uygulamasını anlatarak gerçek çiftçiliğin nasıl yapıcağını, sağlıklı bir ürünün nasıl yetiştirildiğini anlatarak Termeli üreticileri bilgilendirecekler.

Çeltik üreticileri de öğretim üyelerine tohumdaki sıkıntıları, yabancı otları ve verim düşüklüğünün sebeplerini paylaşıp çözüm isteyebilecekler.
20 Aralık 2015 Pazar günü İlçe Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonunda saat 10.00´da yapılacak olan bir günlük seminerde çeltiğin sorunları tartışılacak.

TERME İÇİN BİR ŞANS

Terme Ziraat Odası Başkanı M. Yetkin Karamollaoğlu, çeltiğin babası olarak bilinen Prof Dr. Halil Sürek´in Terme´ye gelmesinin üreticiler için bir şans olduğunu belirterek, Çeltik Üreticileri Birliği başta olmak üzere tüm üreticilerin, muhtarların toplantıya katılımını sağlayacaklarını belirtti. 


Oda Başkanı Kara-mollaoğlu, ?Çiftçilerimizin yıllardan beri çeltikteki sorunlarına çözüm getirmek, daha iyi tarım yapabilmeleri için bilgilendirme toplantısını düzenledik. Toplantıda, Karadeniz´de geçmiş yıllara oranla verim neden düştü? Ekilen tohumlar artık özelliğini kaybetti, verimsiz hale geldi. Yani iklime dayanıklılığı kalmadı. Çare nedir? Sonuç olarak çeltikte üreticinin kaliteli, bol ürün alabilmesi için hangi yolları takip etmesi gerekir? sorularına cevap verilecek? diyerek tüm çeltik üreticilerinin toplantıya katıl-masının verimli olacağını belirtti.