Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CEP YAKAN BİLİNMEYEN KANUN

CEP YAKAN BİLİNMEYEN KANUN

Tatil zamanı olması nedeniyle, yurt dışından gelen vatandaşlarımızın bazı kurallara uymaları gerekmektedir. Bunlardan biri de, çoğu kişinin bilmediği gümrük kanununun bazı maddeleridir.

Yetkililerden alınan bilgiye göre yurt dışından gelen gurbetçilerimize, aracında ruhsat sahibi bulunmaması durumunda aracı bağlanarak ceza yazılıyor. Bu kanunu yurtdışında yaşayan vatandaşların çoğu bilmediği için kendilerine yazılan cezayı ödemek durumunda kalıyorlar.
Bağlanan araçlarını gümrükten almak için tatil zamanlarının çoğunu burada harcayan tatilciler, aileleriyle hasret gidermek yerine zor anlar yaşıyorlar.
Daha önce bu durumla karşılaşan vatandaşlar, böyle bir olayın başkalarının başlarına gelmemesi ve zaman kaybetmemeleri açısından Gümrükten bu konuda bir bildirim yayınlanmasını istiyorlar.

Birinci sınıf akraba olmadığından dolayı ruhsat sahibi arabada yokken, o aracın kullanılması sakıncalıdır. Bunun bilinmesi ve yurtdışından gelen vatandaşlarımızın bu konuya dikkat etmeleri kendi yararlarına olacaktır.